JESMO LI IZGUBILI JOŠ JEDNU GENERACIJU: Mlada reprezentacija je očajna, ispred Srbije su čak i FARSKA OSTRVA!
Foto: www.fss.rs

dotakli dno

JESMO LI IZGUBILI JOŠ JEDNU GENERACIJU: Mlada reprezentacija je očajna, ispred Srbije su čak i FARSKA OSTRVA!

Fudbal -

Zabrinjavajući rezultati igrača koji bi trebalo da skrenu i pažnju selektora A tima Dragana Stojkovića

Loši, izuzetno loši rezultati mlade reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2023. ogledalo su lošeg rada u toj selekciji.

Mlada reprezentacija Srbije trenutno se nalazi na petom mestu kvalifikacione grupe H, sa svega pet osvojenih bodova iz četiri utakmice, uz jednu pobedu, jedan remi i dva poraza. Ispred Orlića su bolje plasirani Farska ostrva i Severna Makedonija!!! To je podatak koji bi trebalo da zabrine sve u Fudbalskom savezu Srbije. Srbija je pobedila slabašnu Jermeniju, a izgubila od Francuske i Ukrajine, te remizirala sa Severnom Makedonijom.

Mirko Topić
foto: www.fss.rs

Da li je ova generacija izgubljena? Ili se samo rezultati lošiji od očekivanog treba da pokaže vreme. Fakat je da tu ima kvalitetnih igrača poput Svetozara Markovića, Mirka Topića, Slobodana Tedića, Miloša Gordića, Filipa Stevanovića, Željka Gavrića, Strahinje Erakovića, Filipa Stuparevića, Petra Stanića, Dimitrija Kamenovića, Save Aranđela Čestića...

Sve u FSS treba da brine i igra našeg mladog tima. Francuska je u Beogradu lako savladala Srbiju rezultatom 3:0, uz to, kako neko napisa "igra Francuske u odnosu na Srbiju delovala je kao brzi voz u odnosu na teretnjak". I da se razumemo, Trikolori nisu zapinjali u Humskoj, igrali su tek toliko koliko im je bilo dovoljno za "tri laka komada", a opšti je utisak da su hteli, mogli sa daju još koji gol.

Svetozar Marković
foto: www.fss.rs

Da li je sva krivica svaljena na pleća selektora Zvonka Živkovića, i da li je problem rešen njegovom smenom. Bolna činjenica je minutaža mladih reprezentativaca Srbije. Svega nekoliko fudbalera je uspelo da se ustali u svojim timovima, većina je ili na klupi, ili na tribinama. I to je problem koji je teško rešiti...

Smenjeni selektor Zvonko Živković u izjavi sa Sportski žurnal pokušao je da se opravda:

Zvonko Živković
foto: @starsport

- Tumbam stvari u glavi, šta je moglo drugačije, a šta ne. Sto misli mi se vrzma... Mi smo posle utakmice mogli da se pogledamo u oči, jer su kada je o igri reč dali onoliko koliko mogu. Svi njihovi igrai su standardni u svojim klubovima, a naši daleko od toga.

Željko Gavrić
foto: www.fss.rs

Prvu narednu utakmicu mlada reprezentacija Srbije igra 12. novembra, kada će dočekati Farska ostrva. Četiri dana kasnije Orlići će gostovati u Ukrajini.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track