KO JE PRVA DAMA NJUKASLA? Moćna bogatašica radila kao KUVARICA, boluje od NEIZLEČIVE BOLESTI, odbila da se uda za PRINCA (FOTO)
Foto: Profimedia

KO JE ZAPRAVO ONA?!

KO JE PRVA DAMA NJUKASLA? Moćna bogatašica radila kao KUVARICA, boluje od NEIZLEČIVE BOLESTI, odbila da se uda za PRINCA (FOTO)

Fudbal -

Upoznajte prvu damu Njukasla.

Njukasl je pre više od 10 dana dobio nove vlasnike i od tada je tema broj jedan u svim svetskim medijima. Engleski premierligaš kupio je kontroverzni princ Mohamed bin Salman, koji je u centru pažnje zbog kršenja brojnih ljudskih prava.

Britanska bogatašica Amanda Stejvli, poznata u svetu tamošnjeg biznisa po svojim vezama sa Srednjim istokom, imala je veliku ulogu u prodaji Njukasla.

Samo na tom poslu zaradila je 40 miliona funti, a pomogla je istom bogatašu i da kupi Mančester siti 2008. godine.

Ona je uspela da "izboksuje" da sama dobije 10% udela u klubu sa svojom kompanijom "PCP Kapital Partners".

Amanda Stejvli
foto: Profimedia

BOLUJE OD NEIZLEČIVE BOLESTI

Ono što mnogi ne znaju jeste da se ova dama bori sa bolešću koja "udara" na mozak, a koja na kraju može da dovede do demencije.

U pitanju je "Hantingtonov sindrom" koji joj je prvi put ustanovljen 2013. godine, za koji nema dostupnog leka.

"Imam beskrajno pažljivog muža, koji me mnogo voli. Nisam želela da se udam kada sam saznala za bolest, ali je on rekao da ga nije briga za to i da će pronaći najbolju zdravstvenu zaštitu koja postoji", rekla je ona.

Amanda Stejvli
foto: Profimedia

ODBILA DA SE UDA ZA PRINCA

Amanda je 2003. mogla da psotane deo kraljevske porodice. Prema pisanju britanskih medija ona je oko dve godine bila u vezi sa princom Endrjuom koji je bio spreman da je zaprosi.

Navodno je sve za to bilo pripremljeno, ali je Amanda na vreme sve to prekinula i nije želela da bude deo kraljevske porodice.

"Endju je divna osoba zaista, ali da sam se udala za njega izgubila bih svoju samostalnost", rekla je ona jednom prilikom za "DailyMail".

Amanda Stejvli
foto: Profimedia

UPISALA FAKULTET SA 16 GODINA

Sa samo 16 godina upisala se na Kembridž i to nakon što je prethodno dala sve ispite za samo godinu dana. Međutim, nije uspela da dovede studije kraju, zbog brojnih problema sa kojima se suočila. U to vreme njen otac Robert doživeo je srčani udar, a majka se i sama borila sa Hantintonovim sindromom.

"Školovala sam se privatno na školi "Kraljice Margaret" u Jorku i smatrala sam da je teško raditi sa muškarcima. Bila sam kod psihologa, odvojena od ostalih i počela sam da mršavim, jer nisam mogla da se izborim sa problemima", rekla je jednom prilikom.

Amanda Stejvli
foto: Profimedia

RADILA KAO KUVARICA I KONOBARICA

Do zaokreta u njenom životu došlo je kada je napunila 23 godine i uspela da uveri banku da joj da kredit na 180 hiljada funti kako bi pokrenula restoran. Radila je i kao kuvarica i kao konobarica, često i do ranih jutarnjih sati, ali je vođenjem restorana stekla bogato iskustvo koje je kasnije pretočila u posao finansijske savetnice.

Došla je u kontakt s Maktoumovima, dinastijom koja od 1833. vlada Dubaijem. Sarađivala je i sa arapskim prinčevima koji su joj vremenom takođe postali klijenti, a do kraja svog privatnog obrazovanja već je imala niz kontakata, kuću u Dubaiju i dionice vredne 120 miliona funti.

Sada ima i posao u najbogatijem sportskom kolektivu na svetu, ali i priliku da od njega stvori novu fudbalsku velesilu, prvo na Ostvru, a onda i u Evropi.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track