POBEDA JE IMPERATIV: Napredak u četvrtak na stadionu "Mladost" dočekuje Novi Pazar
Foto: FK Napredak

SUPERLIGA SRBIJE

POBEDA JE IMPERATIV: Napredak u četvrtak na stadionu "Mladost" dočekuje Novi Pazar

Fudbal -

U četvrtak se igra 14 kolo Super lige Srbije. Napredak dočekuje Novi Pazar.

- Imamo jednu zaista tešku utakmicu. Promenili su trenera, na poslednjem su mestu i protiv njih se automatski očekuju bodovi. Treba, međutim, imati u vidu da imaju i utakmicu manje i da sa novim trenerom dolaze sigurno silno motivisani, tim pre što pod Bagdalom nemaju šta da izgube, kaže šef Stručnog štaba Napretka Milan Đuričić, koji se zdravstveno oporavio.

Napredak je u prethodnom kolu osvojio bod na gostovanju Voždovcu, a sada publika očekuje noiva tri boda na domaćem terenu.

- Posle tri vezana poraza, upisali smo lep rezultat protiv Voždovca i sada se nameće pobeda. Imamo problema sa igračima, Stefan Jovanović i Tomić su uparili žute kartone, kapiten Marjanović se razboleo i njih trojica sigurno neće igrati, a zna se da nam je kapiten najbolji igrač, da su i Stefan Jovanović i Tomić u odličnoj formi ove jeseni. Rekao sam, ipak igračima, ako i bez njih ne možemo da pobedimo Novi Pazar kod kuće, ne treba da budemo tu gde jesmo. Ima, naravno, utakmica u kojima odigraš dobro, pa izgubiš, kao protiv Čukaričkog, ali predstojeći duel sa Novim Pazarom je jedna od onih utakmica koju ekipa treba da iznese i dobije, obećava trener Đuričić.

Đorđe Jovanović je jedan od najmlađih, a publika očekuje brze prodore i golove.

- Na prethodnih nekoliko utakmica nisam imao željeni učinak, kada su golovi i asistencije u pitanju, nadam se da ću to promeniti protiv Novog Pazara. Kao uvek, idemo na pobedu. Neće nas zavarati protivnikova pozicija na tabeli, daćemo sve od sebe i, uveren sam, osvojiti tri boda. Drago mi je što je sve više navijača na tribinama. Prija njihova podrška, dižu ekipu i kada ide i kada ne ide. Gubili smo na poluvremenu protiv Partizana, ali su nas, kada smo krenuli u svlačionicu ispratili aplauzom, bili uz nas i svih 90 minuta u Beogradu. To je nešto što igrači posebno vole i pozivam ih da nas podrže i protiv Novog Pazara i dođu u što većem broju, kaže Đorđe Jovanović.

(Ž. Milenković)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track