PANTELIĆU SUSEPENZIJA PROMENILA KARIJERU: Francuzi ga oterali iz fudbala, igrali bez golmana, on se vratio u Niš kao RUKOMETAŠ
Foto: Agencija Synopsis

jedinstven po svemu

PANTELIĆU SUSEPENZIJA PROMENILA KARIJERU: Francuzi ga oterali iz fudbala, igrali bez golmana, on se vratio u Niš kao RUKOMETAŠ

Fudbal -

Legenda srpskog i jugoslovenskog fudbala, Dragan Pantelić (69) preminuo je od kovida u Univerzitetskom kliničkom centru Niš, gde je u utorak priključem na respirator.

Karijera Dragana Pantelića, u kojoj je najveći deo branio za niški Radnički obeležena je nizom zanimljivih detalja. O golu, koji je dao kolegi Enveru Mariiću smo pisali, a evo još dva detalja.

Zbog navodnog udaranja linijskog sudije na putu ka svlačionici nakon utakmice protiv Lensa, Pantelić je suspendovan na godinu dana - a to je podstaklo dva neverovatna događaja!

Tokom suspenzije u Francuskoj oprobao se kao rukometaš u niškom Železničaru!

''Interesantna stvar se desila tada. Zoran Tuta Živković bio je trener. Pravio je klub izuzetne rezultate. Međutim, nije imao publiku. Došao je na ideju da me registruje, igrao sam pivota i na toj utakmici koju sam odigrao napunili smo halu! To je bio meč protiv Crvenke. Bilo je nesvakidašnje za sport, grad i za mene'', pričao je sidraš rukometnog kluba.

Panta je tada Železničar opremio sa tri garniture dresova i kompletne opreme, a pored toga i finansijski je pomogao rukometnom klubu sa Čaira kako bi stigao na jedno gostovanje.

''Da, tačno je. Bila je i situacija da Želja nije imao sredstva za putovanje na meč. Klubu sam pomogao finansijski, drago mi je zbog toga. Nije lepo što je do toga moralo da dođe, da jedan pojedinac pomaže na taj način, posebno u profesionalnom sportu. Imao sam mogućnost da pomognem i to sam učinio'', izjavio je kasnije Dragan Pantelić.

A za to vreme neobična situacija dešavala se u Francuskoj, gde je njegov Bordo igrao utakmicu bez golmana.

Predsednik kluba Klod Bez, revoltiran jednogodišnjom suspenzijom Pantelića, zatražio je od fudbalera da poslednje prvenstveno kolo u sezoni 1981/82 igraju bez golmana. Ubedljivo su poraženi od Nanta (6:0), ali je poslata poruka koju su želeli.

Na golu su se tokom tog susreta smenjivale dve legende francuskog fudbala, snažni štoper Marius Tresor i čuveni vezni fudbaler Alan Žires, jedan od najbitnijih igrača reprezentacije koja je postala šampion Evrope 1984. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track