DA PADNEŠ U NESVEST! Baksi dobili čudesno DIJAMANTSKO prstenje sa nestvarnim detaljima! Ima i QR KOD na sebi (VIDEO)
Foto: Profimedia

auuu

DA PADNEŠ U NESVEST! Baksi dobili čudesno DIJAMANTSKO prstenje sa nestvarnim detaljima! Ima i QR KOD na sebi (VIDEO)

Košarka -

Košarkaši Milvoki Baksa uoči starta nove NBA sezone dobili su šampionsko prstenje.

Baksi su prošle sezone posle 53 godine čekanja postali šampioni NBA lige i tim povodom pred start nove sezone održana je svečana ceremonija. Šampinska zastava je podignuta pod krov dvorane, a članovi tima dobili su i najvredniju nagradu - šampionski prsten.

Šampionski prsten
foto: Profimedia

Prstenje koje dobijaju šampioni najjače košarkaške lige na svetu iz godine u godinu je sve vrednije i posebnije.

Verovali ili ne, na ovogodišnjem izdanju prstena nalazi se i QR kod, koji nakon skeniranja pokazuje najvažnije trenutke iz pohoda na titulu, a sam prsten može se nositi i kao privezak na ogrlici.

"Mnogi igrači ne mogu da nose ovo prstenje jer je preglomazno. Želeo sam da stvorim prsten koji će biti praktičniji. Ovaj je masivan kao i ostali, ali ovaj se može nositi i kao ogrlica" rekao je izvršni direktor kompanije "Jason of Bevery Hills, koja je bila zadužena za izradu prstenja.

Šampionski prsten
foto: Profimedia

SIMBOLIKA

Prilikom izrade ovog neverovatno prstena vodilo se računa o svakom detalju

Na vrhu prsetna nalazi se 360 dijamanata koji predstavljaju broj pobeda koje su Baksi zabeležili od dolaska novih vlasnika. Na jednoj strani 16 smaragda označava broj pobeda u plej-ofu prošle sezone, a na drugoj isti broj simbolizuje titule u diviziji.

Obe NBA titule ovekovečene su minijaturnim trofejima koji se nalaze u unutrašnjem delu, a veliki trofej je izrađen na vrhu od 65,3-postotnog žutog zlata, što je procenat pobeda Baksa u prošloj sezoni, uključujući i plej-of. Reči "world champions" (svetski šampioni) ispisane su draguljima 0,53 karata u ime 53 godine postojanja kluba.

Tu su i natpisi "Fear the Deer", "Bucks in 6", a na svakom prstenu upisano je prezime i broj dresa igrača kome je isti namenjen. Upisani su i rezultati svih serija Baksa u plej-ofu, kao i ishod poslednje utakmice.

Prstenje je izrađeno za svakog igrača, ali i brojne zaposlene u klubu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track