SOLSKJER NA SVA USTA HVALIO RONALDA: I dalje ima dobar skok i tajming kao niko drugi
Foto: Profimedia

LIGA ŠAMPIONA

SOLSKJER NA SVA USTA HVALIO RONALDA: I dalje ima dobar skok i tajming kao niko drugi

Fudbal -

Trener Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer rekao je da je ekipa ostvarila "ogromnu" pobedu protiv Atalante u Ligi šampiona i pohvalio igru fudbalera Kristijana Ronalda.

"Ako pobedite u utakmicama na domaćem terenu i ostvarite dobre rezultate u gostima, imate dobre šanse da se plasirate u drugu fazu. Mi smo ostvarili ogroman rezultat protiv Atalante", rekao je Solskjer, preneo je Skaj.

Junajted je sinoć na Old Trafordu pobedio Atalantu sa 3:2, u utakmici trećeg kola Grupe F u Ligi šampiona, iako je gubio sa 0:2 do 53. minuta.

Pobedonosni gol postigao je Kristijano Ronaldo u 81. minutu, a Solšer je pohvalio igru Portugalca.

"Bio sam zaista, zaista zadovoljan kako je vodio napad. Od njega kao centarfora tražimo da trči, da pritiska više pogotovo na domaćem terenu. Čak je i on na kraju bio u našem petercu kada smo se branili i mogli ste da vidite njegove sprintove. Uradio je sve što bi centarfor trebalo da radi, da vodi napad i da se brani. Ako neko želi da kritikuje njegov rad ili stav, trebalo bi da pogleda njegove utakmice, gledajte kako trči", rekao je Solskjer.

"Naravno, postizanje golova je ono što Ronaldo najbolje radi. I dalje ima dobar skok i tajming kao niko drugi", dodao je trener engleske ekipe.

Junajted je u duel ušao posle samo jedne pobede u poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima. Ekipa je gubila posle golova Marija Pašalića i Meriha Demirala, ali je uspela da izjednači golovima Markusa Rašforda i Harija Megvajera.

Upitan o greškama kod primljenih golova, a zatim i o velikom preokretu, Solšer je odgovorio: "To je fudbal".

"U prvom poluvremenu smo igrali dobro, ali nismo bili dovoljno dobri u završnici. Imali su dve šanse, mi smo se isključili i primili smo dva laka gola. Onda je u drugom delu David (De Hea) imao dve fantastične odbrane. Razlika u igri nije toliko velika i to je odlučilo, kvalitet i kvalitetna završnica", naveo je Solskjer.

"Drugo poluvreme je bilo mnogo bolje od prvog, u kome smo takođe napravili mnogo šansi. Ali, shvatam zbog čega ljudi koji ne gledaju svaku utakmicu vide nedoslednost, a naravno zaista izgleda loše kada gubiš sa 0:2. Ali, naša igra nije bila za 0:2 i to je bila poruka na poluvremenu, da nastavimo tako i da kvalitetnije završavamo šanse", dodao je on.

Na tabeli Grupe F Mančester junajted je prvi sa šest bodova, Atalanta i Viljareal imaju po četiri, a Jang Bojs tri boda.

(Kurir sport/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track