MARKEC IMA POSEBAN MOTIV Fudbaler Partizana dobro pamti trenera Genta! Kod njega je imao OČAJAN TRETMAN, a sada može da se osveti!
Foto: Profimedia

idealna prilika

MARKEC IMA POSEBAN MOTIV Fudbaler Partizana dobro pamti trenera Genta! Kod njega je imao OČAJAN TRETMAN, a sada može da se osveti!

Fudbal -

Fudbaleri Partizana od 21.00 sati igraju utakmicu trećeg kola Lige konferencija protiv Genta, a taj meč, između ostalog, obeležiće ponovni susret Lazara Markovića i trenera Genta.

Brzonogi fudbaler i Hajn Vanhazebruk, šef stručnog štaba belgijske ekipe koja gostuje u Beogradu sarađivali su u sezoni 2017/18, kada je Marković kao član Liveprula stigao na pozajmicu u Anderleht koji je tada igrao pod palicom Vanhazebruka.

Marković je u Anderleht stigao u januarskom prelaznom roku, a u narednih šest meseci ne može da se pohvali savršenom minutažom.

Vanhazebruk je ekipu vodio do trećeg mesta u prvenstvu, a ekipa je doživela neuspeh i u Superkupu, Kupu i Ligi šampiona u kojoj su grupnu fazu završili sa tri boda na poslednjem mestu u grupi.

Lazar Marković
foto: Profimedia

Marković je za vreme provedeno u Belgiji igrao na tek osam utakmica i na njima je skupio 430 minuta. Kada je reč o učinku, postigao je jedan gol i upisao jednu asistenciju, a nakon povratka u Liverpul odigrao je svega dva meča za rezervni tim, pre nego što je otišao na novu pozajmicu, u Fulam.

U Londonu je igrao na samo jednoj utakmici, a krajem leta 2019. godine se vratio u Partizan i to se pokazalo kao prava odluka.

Marković je prošle sezone na 27 prvenstvenih utakmica postigao 11 golova uz sedam asistencija, a na početku ove sezone njegova forma podseća na njegove najbolje dane.

U Ligi konferencija je sa dva pogotka najbolji strelac kluba posle dva kola, a protiv Genta ima priliku da poboljša učinak i ujedno se na neki način osveti Vanhazebruku.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track