ŠTA JE ZVEZDA DONELA SEBI I SRBIJI REMIJEM U DANSKOJ? Blizu smo IDEALNOG scenarija, čeka se Partizan!
Foto: Starsportphoto

koeficijenti

ŠTA JE ZVEZDA DONELA SEBI I SRBIJI REMIJEM U DANSKOJ? Blizu smo IDEALNOG scenarija, čeka se Partizan!

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde remizirali su sa Mitjilandom 1:1 u 3. kolu Lige Evrope

Zvezda je ovim remijem donela mnogo toga još sebi, ali i Srbiji i srpskom fudbalu kada je reč o ukupnom koeficijentu i pozicioniranju na UEFA listi što u nadolazećim evro sezonama bitno može poboljšati položaj naših predstavnika, o čemu je već mnogo puta bilo reči.

Evo kako trenutno stvari stoje.

U finansijskom smislu, remi je Zvezdi doneo 210.000 evra, ostavio je "u igri" za prvu poziciju koja na kraju, ako se ostvari, može doneti i dodatnih 1.1 milion evra klubu sa Marakane kao nagradu i bonus.

Podsetimo, drugoplasiranom sleduje polovina te cifre, s tim da se i bonus za plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope plaća 500.000 evra.

Remi je Zvezdi doneo 1.000 dodatnih poena na klupskom planu, za dalji proboj na UEFA listi, ali je napravljen i pomak na planu nacionalnog koeficijenta.

Osvojeni poeni se dele sa četiri (zbog četiri kluba koje smo imali ove sezone), pa dolazimo do brojke 250 za koliko će Srbija poboljšati svoj bilans koji sa novim proračunom iznosi - 29.125.

Tako je Srbija još jače zacementirala 12. poziciju, pa je sada gotovo i matematički osigurana da godinu završi među 15 najboljih zemalja, što donosi dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Partizan, Gent
foto: Starsport

Osim toga, sve je bliže i 11. mesto, koje donosi direktno mesto u Ligi šampiona, na kojem je sada Ukrajina, koja Srbiji sada beži 1.475 bodova, što faktički može da se stigne već za dva kola ukoliko Zvezda i Partizan nastave sa ovakvim rezultatima.

Čeka se šta će uraditi Partizan u obračunu sa Gentom,vrlo bitnim za dalji napredak srpskih klubova na UEFA listi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track