IGRAO PROTIV TADIĆA I VIŠE NE Šok u Borusiji - Haland protiv Ajaksa odigrao POSLEDNJU UTAKMICU u 2021. godini
Foto: Profimedia

problem

IGRAO PROTIV TADIĆA I VIŠE NE Šok u Borusiji - Haland protiv Ajaksa odigrao POSLEDNJU UTAKMICU u 2021. godini

Fudbal -

Čudesni Erling Haland i ove sezone igra fantastično, ali nije imao sreće da ga zaobiđu povrede.

Zbog poslednje će morati na ozbiljniju pauzu, iako prve prognoze nisu izgledale tako. Norvežanin je propustio četiri meča zbog lakše povrede, vratio se 16. oktobra na meču protiv Majnca na kojem je odigrao 90 minuta i postigao dva gola, a zatim je usledila nesrećna utakmica.

Borusija je u Amsterdamu ubedljivo poražena od Ajaksa rezultatom 4:0 u trećem kolu grupne faze Lige šampiona, a osim što nije uspeo da iskoristi nekoliko dobrih prilika, Haland je na tom meču, na kojem je takođe od prvog do poslednjeg minuta bio na terenu, doživeo povredu kuka.

Klub je brzo obavestio navijače da dvadesetjednogodišnjem golgeteru sledi pauza, međutim, izgleda da će ta pauza potrajati duže nego što su se nadali i navijači i ljudi iz kluba.

Erling Haland
foto: AP Martin Meissner

Međutim, nemački dnevni list "Bild" doneo je informaciju da je za Halanda gotova godina, ali ne zbog povrede kuka, već zbog obnovljene povrede mišića, a pisanja pomenutog izvora potvrdio je nekadašnji reprezentativacv Norveške i prijatelj mladog napadača, Jan Oge Fjertorf.

Erling Haland je od početka sezone igrao na šest utakmica u Bundesligi i na njima je postigao devet golova, a ako su prognoze tačne, propustiće najmanje 12 utakmica do kraja 2021. godine.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track