NAJČUDNIJE VIDIĆEVO PRIJATELJSTVO Svi se plašili Srbina, samo on mu se DVAPUT SUPROSTAVIO, otkriveni detalji njihove druge tuče
Foto: Profimedia

đavoli

NAJČUDNIJE VIDIĆEVO PRIJATELJSTVO Svi se plašili Srbina, samo on mu se DVAPUT SUPROSTAVIO, otkriveni detalji njihove druge tuče

Fudbal -

Autobiografije poznatih fudbalera često izazovu puno pažnje, a poslednji je svoju životnu priču napisao čuveni defanzivac Mančester junajteda.

Patris Evra, dugogodišnji levi bek "crvenih đavola" je nedavno u jednom intervjuu govorio o odnosu sa saigračima, a kada je pričao o Nemanji Vidiću otkrio je da je i danas u dobrim odnosima sa njim, ali se prisetio situacije kada je ušao u fizički okršaj sa Srbinom.

A, onda je autobiografija Francuza ugledala svetlost dana i jedan isečak iz nje nam otkriva fascinantnu stvar - Patris Evra je jedini prijatelj Nemanje Vidića koji nije imao problem da mu se fizički suprostavi.

Tokom karijere je Vidić važio za stenu protiv je malo ko uspeo da dobije duel. S pravom je imao reputaciju snažnog momka koji glavom ide gde mnogi ne smeju nogom, ipak, Evra je imao dovoljno hrabrosti da se i drugi put suprostavi bivšem reprezentativcu Srbije.

Problem je nastao u martu 2014. godine nakon poraza na Old Trafordu od Liverpula.

- Pobedili smo Vest Brom u prvoj utakmici posle Olimpijakosa, ali smo onda kod kuće izgubili od Liverpula sa 3:0. Bio je to užasan rezultat. Dejvid Mojes je sazvao sastanak igrača odbrane narednog dana. Vidić se tek vraćao posle povrede i svi su znali da na kraju sezone odlazi u Inter. Dejvid je prešao preko svih defanzivaca i izabrao da kritikuje Vidića i Fila Džonsa za loše pozicioniranje. Iznenada, Nemanja je počeo da psuje na srpskom. "Izvini, imaš li kakav problem", pitao je Mojes Nemanju - prisećao se Francuz.

Usledio je žustar odgovor Vidića u kojem je počeo da spominje i Evru.

- Branimo se jedan na jedan, ali su Rafael i Patris Evra uvek visoko. Misle da su napadači, ali bi oni morali da ostanu pozadi - bile su reči Srbina.

Patris Evra
foto: Profimedia

Tada se i Evra umešao u priču.

- Moraš da preuzmeš svoju odgovornost, Nemanja! Počeli smo da se svađamo, jedan drugog nismo čuli od dernjave, pokoškali smo se i odgurnuo sam ga. Dejvid je poludeo, rekao mi je da se smirim. Njegovi pomoćnici su nas razdvajali dok sam i dalje vikao na Nemanju sa onim 'čekaću te posle treninga'. Moj plan je bio da čekam Nemanju posle, jer mi Dejvidovi pomoćnici ne bi dali da mu se približim dok smo unutra. Znao sam da mogu da ga vidim na parkingu i tu smo mogli da nastavimo borbu, licem u lice.

Međutim, Mojes je odmah tražio razgovar nasamo sa Evrom, na kojem mu je poručio da ne može tako da komunicira sa Vidićem.

- Dok sam razmišljao o svom planu, jedan od trenera mi je rekao da Dejvid želi da me vidi u kancelariji. Bio je šokiran, mislim da nikada nije video dvojicu igrača u takvoj svađi. Rekao sam da mi je žao i da nisam smeo da gurnem Nemanju. 'Odakle ti je došla ta snaga', nasmejao se Mojes i dodao 'Ozbiljno, ne možeš sa Nemanjom tako'. I dalje sam bio ljut, ali sam otišao kući i planirao kako da udarim Vidu sledećeg dana. Jedva da sam se smirio narednog jutra kada sam stigao na trening, ali nisam video Vidića ceo dan. Dejvid mi je rekao da ne radim ništa glupo i obećao sam da neću - navedeno je u jednom delu Evrine knjige.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track