JUVENTUS DAJE 150 MILIONA EVRA ZA DVOJICU SRBA: Sergej i Dušan Vlahović spasavaju Staru damu
Foto: Profimedia, Shutterstock

kapitalci

JUVENTUS DAJE 150 MILIONA EVRA ZA DVOJICU SRBA: Sergej i Dušan Vlahović spasavaju Staru damu

Fudbal -

Pitanje je samo hoće li se gazde Lacija i Fjorentine zadovoljiti sumom koju bi da plati Stara dama iz Torina.

Italija bruji, Juventus je odlučio da kupi dvojicu Srba. Sergej Milinković Savić i Dušan Vlahović su pred vratima Stare dame, koja je spremna da izdvoji neverovatnih 150.000.000 evra za dvojicu srpskih fudbalera.

Juventus je očajno počeo sezonu u Seriji A i biće pravo čudo ako se domogne mesta koje vodi u Ligu šampiona. Zato je trener Masimilijano Alegri već počeo da razmišlja o narednoj godini. "Bjanko-neri" su se oprostili od titule u Italiji, jer posle deset odigranih kola imaju čak 13 bodova manje od vodećih Napolija i Milana.

Sergej Milinković-Savić
foto: Profimedia

Sergej Milinković-Savić je unazad nekoliko godina opsesija sportskog menadžmenta Juventusa. Bilo je pregovora, ali oni nikada nisu dovedeni do kraja, jer se rukovodstvo Stare dame u razgovorima sa prvim čovekom Lacija Klaudijom Lotitom uvek ponašalo kao cicija.

Dušan Vlahović
foto: Profimedia

Gotovo isti, teški pregovori čekaju čelnike Juventusa kada je u pitanju Dušan Vlahović i Fjorentina. Mladi srpski napadač eksplodirao je u protekle dve sezone i Seriji A, a pošto je odbio novi ugovor sa klubom iz Firence, spekuliše se da je već postigao dogovor sa Juveom, te da bi transfer mogao da bude realizova već u januaru. Ostaje samo da se vidi koliko će novca klub iz Torina morati da iskešira u razgovoru sa tvrdim pregovoračem kakav je gazda Fjorentine Roko Komiso. Godišnja plata koju bi Vlahović imao u Juventusu ne bi bila manja od 6.000.000 evra, piše list Gazeta delo sport.

Da bi došao do velikog novca kojeg planira da uloži u kupovinu srpskih fudbalera, Juventus će morati da prodaje i štedi. Izvestan je odlazak mladog Amerikanca Vestona Mekinija, dok će Torino napustiti i iskusni Aron Remzi i Adrijen Rabio. Sasvim sigurno ugovor Alvara Morate od Atletika iz Madrida neće biti otkupljen.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track