NA POBEDU! Fudbaleri Crvene zvezde večeras (21.00) trijumfom protiv Danaca overavaju proleće u Evropi! Ovo je SASTAV za Mitjiland
Foto: Kurir sport

LIGA EVROPE

NA POBEDU! Fudbaleri Crvene zvezde večeras (21.00) trijumfom protiv Danaca overavaju proleće u Evropi! Ovo je SASTAV za Mitjiland

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde večeras (21.00) igraju utakmicu četvrtog kola Lige Evrope protiv danskog Mitjilanda.

Trijumf bi crveno-belima osigurao plasman u nokaut fazu UEFA takmičenja, doneo finansijski benefit od 630.000 evra i uneo preko potreban mir u sportski sektor.

Crvena zvezda će, u odnosu na meč od pre dve nedelje u Herningu, biti jača za Aleksandra Kataija i Milana Pavkova, dok gotovo izvesno neće igrati Seku Sanogo, koji ima rupturu mišića. Njega bi u poslednjoj liniji mogao da zameni Radovan Pankov.

Mirko Ivanić bio je najbolji igrač crveno-belih u Danskoj, postigao je pogodak i potvrdio da se nalazi u sjajnoj formi. Zanimljivo, od početka sezone plemeniti vezni fudbaler je jedini iz tabora crveno-belih koji je odigrao sve utakmice.

Uz Mirka Ivanića, navijači Crvene zvezde večeras dosta očekuju od Aleksandra Kataija i Milana Pavkova, dvojice povratnika u tim posle preležane korone.

- Ovaj meč može mnogo toga da nam donese. Svesni smo da imamo velike šanse da prezimimo u Evropi i učinićemo sve da to ostvarimo što pre. Značiće nam što su se mnogi igrači vratili na teren, igraćemo našu igru, potruditi se da ispunimo sve zahteve šefa stručnog štaba Dejana Stankovića i da na kraju slavimo u našoj kući. Pokazaćemo za koji se grb borimo i zašto je Crvena zvezda klub koji je toliko cenjen u evropskim okvirima - poručio je Katai.

Zvezda
foto: Kurir sport

Stanković: Nema kalkulisanja, jer ćemo se pogubiti

Dejan Stanković, trener Crvene zvezde, kaže da je njegova ekipa spremna da ispiše nove stranice istorije kluba. Crveno-beli neće kalkulisati, jer im pobeda donosi evropsko proleće.

- Igramo kod kuće, pred našom publikom, imamo mogućnost da obezbedimo sebi proleće u Evropi. Oni su brzi, to ćemo morati da limitiramo. Posle toga dolaze dueli, moraćemo da izlazimo kao pobednici. Moraćemo svi zajedno da pretrčimo koji metar više. Oni igraju uvek isto, ofanzivno, to im je mentalitet i način igre - rekao je Dejan Stanković i nastavio:

- Protiv ekipe kao što je Mitjiland ne možeš da ideš na remi. Kalkulacije nam nisu potrebne na našem stadionu. Možemo da se pogubimo. Nama je cilj proleće u Evropi, nije bitno da li ćemo doći kroz pobedu ili remi. Zasad smo prvi.

Stanković nije želeo da komentariše provokativnu izjavu svog kolege Henriksena da je Mitjiland bolji tim od Crvene zvezde.

Dejan Stanković
foto: Printscreen

(Kurir sport/Aleksandar Radonić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track