DOKAZ DA RONALDO NIJE OBIČAN ČOVEK! Istraživanja pokazala da je Portugalac OTPORAN NA STRES!
Foto: Profimedia

MAŠINA

DOKAZ DA RONALDO NIJE OBIČAN ČOVEK! Istraživanja pokazala da je Portugalac OTPORAN NA STRES!

Fudbal -

"U bilo kojoj državi, na bilo kom stadionu i u bilo koje vreme... On se samo pojavi u najvažnijem momentu i uspe", ovako je legendarni as Junajteda Rio Ferdinand prokomentarisao nastup maestralnog Kristijana Ronalda na stadionu u Bergamu.

Neverovatni Portugalac je najzaslužniji što je tim sa Old Traforda još uvek u igri za plasman u osminu finala Lige šampiona. Na tri vezana meča u najelitnijem evropskom takmičenju vadio je "Crvene đavole" iz pepela.

Protiv Viljareala postigao je gol u 95. minutu za pobedu 2:1, u narednom kolu je doneo Junajtedu preokret protiv Atalante u 81. minutu (3:2), a u utorak je sa dva gola doneo vredan bod engleskom timu u borbi za nokaut fazu. Pogodak za konačnih 2:2 postigao je u 91. minutu utakmice.

Kristijano Ronaldo
foto: Profimedia

Jednostavno, kad je teško - RONALDO!

Pre dve godine organizacija "SciSports" sprovela je istraživanje o tome kako stres utiče na fudbalere u ključnim momentima utakmice. Analizirali su čak 7.000 minuta i rezultati su pokazali da je Kristijano Ronaldo bez premca.

Portugalac je najbolji po svim parametrima, jednostavno je imun na pritisak i u stresnim momentima donosi odlične odluke na terenu.

Zanimljivo, na vrhu liste je iskusni Argentinac Serhio Aguero, a loše rezultate imali su brazilski as Nejmar i Belgijanac Eden Azar. Njih pritisak "ubija", pa kad je na terenu drama retko preuzimaju odgovornost.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track