SRBIJA SVE DALJE OD DIREKTNOG MESTA U LIGI ŠAMPIONA: Zvezdina nula, Partizanovo mršavo! Ukrajina odmakla!
Foto: @starsport, FK Partizan / Miroslav Todorović

NIJE DOBRO

SRBIJA SVE DALJE OD DIREKTNOG MESTA U LIGI ŠAMPIONA: Zvezdina nula, Partizanovo mršavo! Ukrajina odmakla!

Fudbal -

Borba Srbije za 11. mesto na UEFA listi, a koje daje direktnog učesnika u Ligi šampiona, čini se sve je dalja.

Poraz Crvene zvezde i remi Partizana zadržali su Srbiju na 12. mestu, ali je Ukrajina koja je na 11. mestu dodatno odmakla.

Zašto je bitno biti 11. a ne 12. na listi?

Glavni odgovor je taj što razlika između 11. i 12. mesta na UEFA rang listi je zapravo velika. Jedanaesta pozicija donosi direktno mesto u Ligi šampiona, a od 12. do 15. mesta su države čija dva predstavnika će morati u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Zvezda je za poraz dobila nula bodova, dok je Partizan remijem u Belgiji zaradio za Srbiju 0.250 bodova. Sada je nacionalni koeficijent Srbije 29.375 bodova, što nas drži na 12. mestu.

Mesto iznad je Ukrajina, koja je danas zaradila 0.400 bodova. Porazi Dinama i Šahtjora su išli u prilog Srbiji, ali je trijumf Zorje nad CSKA iz Sofije doneo pomenutih 0.400 bodova, pa sada Ukrajina ima 31.400 bodova.

Srbiji u leđa gledaju Belgija (29.000) i Švajcarska (27.675), i realno oni mogu da ugroze položaj Srbije. Čini se da je Hrvatska koja ima 25.400 bodova, a koja se nalazi na 15. mestu, ipak predaleko. Na 16. mestu je Češka sa 25.200 bodova, a samim tim nema bojazni da će Srbija pasti ispod crte koja daje dva predstavnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

UEFA lista, Crvena zvezda, Partizan
foto: Printskrin

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track