BIVŠA REPREZENTATIVKA BOSNE PREMINULA U 35. GODINI ŽIVOTA! Fudbalerka stradala u saobraćajnoj nesreći, Sarajevo zavijeno u crno!
Foto: Facebook/SFK 2000

tuga

BIVŠA REPREZENTATIVKA BOSNE PREMINULA U 35. GODINI ŽIVOTA! Fudbalerka stradala u saobraćajnoj nesreći, Sarajevo zavijeno u crno!

Fudbal -

Bivša fudbalska reprezentativka Bosne i Hercegovine, Amela Fetahović (35), preminula je od posledica saobraćajne nesreće u Sarajevu.

Nesrećna Amela je primljena u svesnom stanju i njene povrede su okarakterisane kao lakše, međutim, došlo je do komplikacija, najverovatnije unutrašnjeg krvarenja.

Fetahović je ponikla u SFK Sarajevo 2000, a u Bosni je nastupala i za Fortunu i Iskru, u sezoni 2015/2016 igrala je za Spartak iz Subotice, a oprobala se i u Slovačkoj, gde je branila boje Union Nove Zamki.

Od 2005. do 2016. godine igrala je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Od Amele se oprostio i SFK Sarajevo.

"Sa velikom tugom primili smo vest o tragičnoj smrti Amele Fetahović, koja je podlegla povredama nakon saobraćajne nesreće. Naša "Žgoljo" bila je omiljena, voljena i sjajna osoba. Dete je SFK, nosila je naš dres dugi niz godina i ostavila dubok trag u fudbalu. O njoj govore trofeji, nagrade i izvrsni sportski rezultati, a pored toga, svako društvo bi poželelo Amelu. U našim srcima zauvek ostaješ".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track