ZVANIČNO, ĆAVI JE NOVI TRENER BARSELONE: Katalonci platili 5.000.000 evra Kataranima, mogao bi da debituje SUTRA
Foto: Profimedia

gotovo

ZVANIČNO, ĆAVI JE NOVI TRENER BARSELONE: Katalonci platili 5.000.000 evra Kataranima, mogao bi da debituje SUTRA

Fudbal -

Legenda se vratila u klub

Ćavi Ernandez (41) novi je trener Barselone, potvrdio je njegov bivši klub Al-Sad. Katalonac se tako vraća kući i zameniće otpuštenog Ronalda Kumana na kormilu kluba sa stadiona Nou kamp.

- Uprava je dogovorila Ćavijev prelazak u Barselonu, koja je platila odštetnu klauzulu. Dogovorena je saradnja u budućnosti, a Ćaviju želimo mnogo uspeha. Pre dva dana nas je obavestio da želi otići u Barselonu, koja je u krizi. Razumeli smo ga i nismo mu želeli praviti probleme. On i njegova porodica uvek će biti dobrodošli u Dohi - rekao je Turki Al-Ali, sportski direktor Al-Sada.

Ćavi je sa svojim bratom u Dohi dogovorio sve detalje saradnje sa Barselonom. Posle toga se pozdravio sa predsednikom Al-Sada Mohamedom bin Kalifom Al Tanijem. Katalonac je u ugovoru s katarskim klubom imao odštetnu klauzulu čija visina nije poznata, ali španski mediji danima pišu da ona iznosi 5.000.000 evra.

Ćavi je od 2019. godine bio trener Al-Sada, ostvarivši neverovatne rezultate. Prošle sezone osvojio je titulu prvaka Katara bez poraza, a ove nakon sedam utakmica ima sedam pobeda uz gol-razliku 29:10.

Ćavi
foto: Profimedia

Ćavi je za Barselonu igrao od 1997. do 2015. godine, osvojivši osam titula prvaka Španije, tri Kupa kralja, četiri Lige šampiona, dva UEFA Superkupa, te dva klupska svetska prvenstva. Potom je četiri godine igrao u Al-Sadu, s kojim je bio prvak 2019. godine uzevši nekoliko trofeja. U tom klubu je i počeo trenersku karijeru.

Još nije poznati hoće li Ćavi biti na klupi Katalonaca već sutra, kad Barselona gostuje ekipi Selte.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track