STEFANOVIĆ PRED PARTIZAN: Čeka nas najlakša utakmica
Foto: ABA Liga

ABA LIGA

STEFANOVIĆ PRED PARTIZAN: Čeka nas najlakša utakmica

Košarka -

Trener košarkaša FMP-a Nenad Stefanović rekao je da će predstojeća utakmica protiv Partizana u ABA ligi biti najlakša za njegov tim jer neće imati imperativ pobede, ali je istakao da će tim iz Železnika dati sve od sebe kako bi video gde je trenutno u odnosu na crno-bele.

"Već sam posle pobede nad Zadrom rekao da će ovo za nas biti najlakša utakmica. To sam rekao u kontekstu da smo iza sebe imali dve ili tri utakmice gde smo morali da pobedimo, a da sada tu vrstu pritiska definitivno nećemo imati", rekao je Stefanović, objavljeno je na sajtu ABA lige.

"Rezultatski imperativ nećemo imati jer igramo protiv ekipe koja je dominantna u dosadašnjem delu prvenstva i u Evrokupu, a naročito u ABA ligi gde su na domaćem terenu u svakoj utakmici pokazali silu", dodao je trener FMP-a.

Košarkaši FMP-a gostuju sutra ekipi Partizana, u utakmici sedmog kola ABA lige.

Tim iz Železnika u ovaj meč ulazi posle pet vezanih pobeda, dok su crno-beli jedini neporaženi tim u regionalnom takmičenju.

"Odlično su popunjeni na svim pozicijama, sa veoma kvalitetnim igračima - Panterom i Ledejom koji u svakom momentu individualnim kvalitetom mogu da prelome utakmicu. Sa te strane, za našu mladu ekipu je to najveći izazov do sada i što se tiče protivnika, ali i što se tiče popunjenosti tribina", rekao je Stefanović.

On je dodao da se njegov tim raduje sutrašnjoj utakmici i da želi da uživa jer su "svojim igrama zaslužili tu priliku".

"Stanje na tabeli je takvo da je Partizan prvi, a mi na deobi druge pozicije zahvaljujući možda i nekim neočekivanim pobedama. Želimo da damo svoj maksimum i da vidimo gde smo trenutno u odnosu na Partizan", rekao je Stefanović.

Košarkaš FMP-a Dimitrije Nikolić je rekao da je Partizan u dosadašnjem toku sezone pokazao veliki kvalitet i podsetio da crno-beli nisu doživeli poraz ni u jednoj zvaničnoj utakmici.

"Biće to veliki izazov za našu mladu ekipu. Igraćemo bez pritiska, spremamo se kao za bilo koju drugu utakmicu i nadamo se što boljem rezultatu", rekao je Nikolić.

Utakmica Partizan - FMP na programu je sutra od 19.00 u hali "Aleksandar Nikolić".

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track