PIKSI OBJAVIO SPISAK ZA ODLUČUJUĆI MEČ: Selektor Srbije sa OVIM IGRAČIMA napada Portugal! POZVAN I JEDAN DEBITANT!
Foto: Starsport©

KATAR 2022

PIKSI OBJAVIO SPISAK ZA ODLUČUJUĆI MEČ: Selektor Srbije sa OVIM IGRAČIMA napada Portugal! POZVAN I JEDAN DEBITANT!

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković saopštiće spisak igrača za odlučujući meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo protiv Portugala.

Konferenciju za medije možete pratiti uživo na našem sajtu:

Zdravstveni bilten Orlova?

"Tačno je da su Kostić i Đuričić povređeni, sačekaćemo vikend i videćemo u kakvom su stanju kada budu došli na prozivku", rekao je selektor Dragan Stojković Piksi.

Sumiranje prethodnih osman meseci?

"Dovoljno vremen na dožemo da damo neki komentar. Od početka do ddanas možemo biti itekako zadovoljni i igrom i ponašanjem i bodovima koje imamo na saldu. Jedan pozitivan momenat. Posao nije završen, moramo da nastavimo", zaključio je Piksi.

Piksi, Dragan Stojković, Dragan Stojković Piksi
foto: Starsport©

Vanja Milinković-Savić na spisku?

"On je standardan u svom timu. Ostavio je izvanredan utisak, i nema dileme da se radi o golmanu koji poseduje visoke kvalitete. Igre i ponašanje na golu Torina - zaslužio je".

Da li ste se čuli da Dušanom Tadićem posle meča LŠ?

"Ne čujem se sa igračima. Ali pratim šta se dešava... Meni je najvažnije da je postigao gol i da je zdrav. Pokazao je klasu u Ligi šampiona, imao je peh da se sudario sa stativom, ali mora da pazi, ko mu je kriv..."

Piksi, Dragan Stojković, Dragan Stojković Piksi
foto: Starsport©

Šta će biti drugačije?

"Sve je različito. Svaka utakmica je drugačija. Treba biti koncentrisan, treba biti bolji za jedan gol od Portugala. Nas ne interesuje protiv koga igramo. Zanima nas samo kako se mi ponašamo, nećemo se drugačije pripremati za njih. Ime protivnika je totalno nebitno. Isti broj igrača će biti na terenu, niko tu neće imati prednost, a vi zaboravite da ćemo se braniti i nositi belu zastavu u Portugal. Razmišljamo o pobedi"

SPISAK IGRAČA ZA PORTUGAL

Golmani: Predrag Rajković (Rems), Marko Dmitrović (Sevilja), Mile Svilar (Benfika), Vanja Milinković Savić (Torino)

Odbrana: Strahinja Pavlović (Monako), Miloš Veljković (Verder), Stefan Mitrović (Hetafe), Uroš Spajić (Krasnodar), Matija Nastasić (Fiorentina), Nikola Milenković (Fiorentina).

Sredina: Nemanja Gudelj (Sevilja), Saša Lukić (Torino), Nemanja Maksimović (Hetafe), Uroš Račić (Valensija), Marko Grujić (Porto), Sergej Milinković-Savić (Lacio), Darko Lazović (Verona), Filip Mladenović (Legija), Mihailo Ristić (Moneplje), Nemanja Radonjić (Benfika), Filip Kostić (Ajntraht), Filip Ðuričić (Sasuolo), Andrija Živković (PAOK), Dušan Tadić (Ajaks)

Napad: Aleksandar Mitrović (Fulam), Dušan Vlahović (Fiorentina) i Luka Jović (Real Madrid).

spiska, spisak
foto: Printskrin
Orlovi
foto: Starsport©

Srbija će prvo u četvrtak, 11. novembra, ugostiti Katar u prijateljskoj utakmici, a tri dana kasnije će gostovati Portugalu u Lisabonu.

Fudbalska reprezentacija Srbije trenutno je prva na tabeli Grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo sa 17 bodova, odnosno ima bod više od Portugala koji ima meč manje.

Pre tog duela u Lisabonu, fudbaleri Portugala će gostovati Republici Irskoj. Taj meč je na programu u četvrtak.

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track