MARINKO ROKVIĆ JE BIO VELIKI ZVEZDAŠ: Crveno-beli su izgubili odanog navijača, voleo je KATAIJA i igrao fudbal sa PIKSIJEM
Foto: Pritnscreen, Nemanja Nikolić

tuga

MARINKO ROKVIĆ JE BIO VELIKI ZVEZDAŠ: Crveno-beli su izgubili odanog navijača, voleo je KATAIJA i igrao fudbal sa PIKSIJEM

Fudbal -

Poznati pevač nikada nije krio za koga navija

Smrt pevača Marinka Rokvića pogodila je i sve simpatizere Crvene zvezde. Estradni umetnik bio je veliki navijač crveno-belih i to je uvek s ponosom isticao. Zavoleo je Crvenu zvezdu još kao dečak u rodnom Bosanskom Petrovcu, a ljubav se intenzivirala kada se preselio u Beograd.

Nedavno je bio i kandidat za člana skupštine FK Crvena zvezda. Redovno je bio viđan na utakmicama fudbalskog i košarkaškog kluba, sa crveno-belim šalom oko vrata.

Marinko Rokvić
foto: Ana Paunković

Za sebe je uvek voleo da kaže:

- Ja sam zvezdaš ceo život!

Zajedno sa sinom Nikolom često je odlazio na fudbalske utakmice. Tako je i nastala njihova zajednička fotografija sa Marakane, tokom meča protiv Napolija (0:0) u Ligi šampiona 2018. godine.

Marinko Rokvić, Nikola Rokvić
foto: Printskrin/Instagram

Iz sadašnje generacije fudbalera Crvene zvezde imao je nekoliko omiljenih fudbalera.

- To su Katai, fenomenalan igrač, Ivanić, pa Borjan, koji je Zvezdu uveo u Ligu šampiona.

Marinko Rokvić voleo je mnogo da igra fudbal, čak 15 godina bio je član estradne reprezentacije naše zemlje. Jednom je igrao mali fudbal protiv aktuelnog selektora Dragana Stojkovića Piksija, pa je listu "Alo" otkrio kako se snašao u tom duelu:

Dragan Stojković
foto: FSS

- Igrao sam protiv Piksija u balonu pre 15 godina. To je bilo zanimljivo videti, kod njega lopta, a ja ne smem ni da priđem da ga napadnem jer znam da ću ispasti smešan.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track