OČEKUJEM DA ĆE SRBIJA BITI NAPADAČKI ORIJENTISANA: Selektor Portugala hvali tim Dragana Stojkovića
Foto: EPA/SERGEY DOLZHENKO

pred meč odluke

OČEKUJEM DA ĆE SRBIJA BITI NAPADAČKI ORIJENTISANA: Selektor Portugala hvali tim Dragana Stojkovića

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Portugala, Fernando Santoš, u najavi utakmice odluke u kvalifikacijama za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru sa Srbijom, nije krio optimizam, ali ni štedeo pohvale na račun tima selektotra Dragana Stojkovića.

Očekujem da će srpski igrači biti napadački orijentisani, kao i od marta do sada. Formirana ekipa ima neviđenu želju da pobedi, uvek napada i traži šanse za gol. Menjala se strategija i dinamika reprezentacije Srbije i tokom kvalifikacionih utakmica, uglavnom su izlazili sa trojicom pozadi i dvojicom u veznom redu. Očigledno, reč je o igračima velikog kvaliteta, dobro cirkulišu i trče, znamo kako se organizuju u odbrani i reaguju na loptu. Oba tima igraće na pobedu, postoje različite kalkulacije u slučaju remija, ali stil igre obećava igru na tri boda“, pojasnio je Santoš.

Selektor Portugala vodiće ekipu šesti put protiv Srbije. U prethodnih pet duela upisao je dva remija i tri pobede.

Srbija ima reprezentativce koji vole da igraju, spremne da kreiraju igru. Najpre da vidimo u kojem stanju je njihova odbrana, možda je to jedina razlika u pripremi nedeljne utakmce u Lisabonu. Odlično se poznajemo, skoro jednom godišnje igramo sa Srbijom. I u ovom slučaju spreman sam da ustvrdim – radi se o dva tima velikog kapaciteta. Uprkos svemu, uveren sam u pobedu.“

Linija maksimalnog uvažavanja protivnika provlačila se i u ostalim komentarima selektora portugalske ekipe.

Imamo jaku ekipu, spremnu da dođe do gola protivnika. Naš kvalitet su i defanzivni fudbaleri, kadri da iznesu utakmicu. Obe ekipe moraju da pobede, očekujem da će Srbija krenuti presing unapred i da će nas to pokrenuti. Nijedan od timova neće igrati defanzivno, tražićemo prostore i ravnotežu, fokusirani na maksimalan učinak.

Portugalska javnost ne gleda unazad – plasman na Mondijal obaveza je za Santoša i tim.

Važna je emotivna strana utakmice, ali ne i najbitnija. Nemamo početnika u timu, maksimalno smo spremni i verujem da ćemo pobedom overiti plasman na SP naredne godine“, istakao je Santoš.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track