00:23

OVO NISTE VIDELI,OVACIJE I DOČEK ZA PIKSIJA: Kako je selektor pao u zagrljaj DRIZIĆU i kako ga je dočekao APLAUZ

da se naježiš

OVO NISTE VIDELI, OVACIJE I DOČEK ZA PIKSIJA: Kako je selektor pao u zagrljaj DRIZIĆU i kako ga je dočekao APLAUZ! VIDEO

Fudbal -

Kurir došao u posed snimka koji budi emocije

Dragan Stojković Piksi i Miloš Drizić prijatelji su više od 40 godina. Nekadašnji tandem iz niškog Radničkog i Crvene zvezde svoje drugarstvo krunisao je u Portugalu, kada je Srbija izborila direktan plasman na Svetsko prvenstvo.

Miloš Drizić
foto: Starsport

Miloš Drizić je Kuriru dao snimak koji pokazuje njihov blizak i prijateljski odnos, ali i otkriva kako je delegacija reprezentacije dočekala Dragana Stojkovića posle trijumfa u hotelu u Lisabonu.

- Piksi je sa 16 ili 17 godina ušao u prvi tim Radničkog, bio je i tada vođa. Kad je došao u Crvenu zvezdu sa 21 godinom, postao je kapiten sa 22! Tako što mu je traku dao Velibor Vasović, a ne bilo ko. Ne može svako to da uradi što je uradio Piksi - priča za Kurir Miloš Drizić i dodaje:

Dragan Stojković Piksi
foto: Fss.rs

- Mi smo kao generacija Crvene zvezde imali samo jednu grešku. Onu u Kelnu, ali tamo su nas pokrali. Kup UEFA je tada bio jači od Kupa šampiona. Da nije bilo pljačke u Kelnu mi bismo uzeli Kup UEFA. To je jedina utakmica koju Piksi nije izneo do kraja kao vođa, ali samo zato što su nas pokrali i što nismo imali sreće. Ali, tu je mnogo naučio. Dalje kroz igračku i trenersku karijeru je to pokazao.

Crvenu zvezdu je te 1989. godine vodio trener Dragoslav Šekularac, a u Kelnu su igrali Stevan Stojanović, Goran Jurić, Slobodan Marović, Dragi Kanatlarovski, Miloš Drizić, Ilija Najdoski, Robert Prosinečki (od 57. minuta Vladan Stošić), Dejan Savićević, Darko Pančev, Dragan Stojković, Mitar Mrkela (od 57. minuta Vladan Lukić).

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track