MORAM DA UČIM IZ PORAZA: Rubljev impresioniran Novakom!
Foto: Profimedia

završni masters

MORAM DA UČIM IZ PORAZA: Rubljev impresioniran Novakom!

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković lako je savladao Andreja Rubljova u dva seta,6:3, 6:2 i plasirao se u polufinale ATP finala u Torinu!

Novak se već kvalifikovao za polufinale dok će Rus prolaz dalje morati da traži u poslednjem kolu.

"Ne znam da li sam i koliko sam bio nervozan u meču, nisam bio svestan toga. Moglo je da bude i bolje i gore, ali sigurno je bilo puno emocija. Osetio sam sve tokom razmena, jer je nekad delovalo da igram perfektno, da imam poen u svojim rukama i onda napravim neku suludu grešku. Mnogo sam promašivao danas i to neke lake udarce. Žurio sam previše. To je normalno", rekao je Rubljov i dodao

"Prošao sam kroz ovo kada sam prvi put igrao sa Endijem, sa Rafom... Moram da naučim nešto iz ovog meča i da se izborim za prolaz", objasnio je Rus.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Priznao je Rubljov koliko je teško igrati protiv Novaka.

"Kada igrate protiv najboljeg igrača na svetu, imate osećaj kao da ćete upravo osvojiti poen, da je poen vaš i hoćete da odigrate agresivno. Ponekad previše razmišljam. Na kraju, morao sam da probam, nisam iskoristio svoje šanse, možda bi u nekom drugom meču bilo drugačije. Stres, žurba i previše razmišljanja bili su problem" zaključio je Rus.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track