BOSNA OD HANDANOVIĆA DO IBRAHIMOVIĆA: Reprezentacija BiH bila bi moćna sa mnogim zvezdama
Foto: Profimedia

Kakav bi to tim bio

BOSNA OD HANDANOVIĆA DO IBRAHIMOVIĆA: Reprezentacija BiH bila bi moćna sa mnogim zvezdama

Fudbal -

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine propustiće još jedno veliko takmičenje.

"Zmajevi" su loše odradili kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Kataru, a italijanski Skaj sport se poigrao i napravio reprezentaciju BiH od igrača koji su poreklom iz BiH, ali nastupaju za druge selekcije.

Pod naslovom "Bosna od Handanovića do Ibre: Žal za mnogim zvezdama”, oni su podsetili svoje čitaoce na najbolje igrače koji su rođeni ili imaju poreklo u BiH, ali igraju za druge reprezentacije.

Na gol su stavili reprezentativca Slovenije Samira Handanovića, golmana milanskog Intera, koji je poreklom iz Sanskog Mosta. Još jedan "Slovenac" našao se na listi, a to je Josip Iličić, koji igra u Atalanti. Tu je i reprezentativac Srbije Neven Subotić, rođeni Banjalučanin, koji nastupa u Union Berlinu.

Uz ovaj dvojac, odbranu čine još dvojica hrvatskih reprezentativaca, Vedran Ćorluka (Lokomotiva Moskva) iz Dervente i Zeničanin Dejan Lovren, koji nastupa u Liverpulu.

Ofanzivno orijentisanu ekipu čine još tri hrvatska reprezentativca. Alen Halilović (Herenven), čiji je otac Sead igrao za BiH, Ivan Rakitić (Sevilja) poreklom iz Žepča i Mateo Kovačić (Everton) poreklom iz Kotor Varoši.

Neverovatan napadački red čine dvojac reprezentacije Austrije Marko Arnautović (Šangaj SIPG) i Zlatko Junuzović (RB Salzburg), te Haris Seferović (Benfika) i Zlatan Ibrahimović (Milan).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track