PIKSI JE SRBIJU SPASAO KLANICE BARAŽA: Miloš Drizić tvrdi da srpski selektor NE KLIMA GLAVOM, te da sve odluke donosi SAM
Foto: Starsport©, fss.rs

ima stav

PIKSI JE SRBIJU SPASAO KLANICE BARAŽA: Miloš Drizić tvrdi da srpski selektor NE KLIMA GLAVOM, te da sve odluke donosi SAM

Fudbal -

Kod njega nema onog komunističkog, da mu neko nešto kaže, a on ivrši naređenje, otkriva Drizić

Miloš Drizić otkriva za Kurir kakav je Dragan Stojković kao čovek, ali i kao trener. Persona koja drži do sebe, koja ne voli kada mu bilo ko nameće stavove ili rešenja, a kamoli da diktira ko će igrati.

Dragan Stojković
foto: www.fss.rs

- Posle utakmice sa Portugalom pričali smo od 3.00 do 6.00 ujutro. Piksi, njegovi pomoćnici, ja i moja dva prijatelja. Razgovarali smo o taktici. Piksi je takav čovek da će sve saslušati, ali odluku donosi sam. Nema kod njega onog komunističkog, da mu neko nešto kaže, a on klimne glavom i izvrši naređenje. Nema šanse! Nema sufliranja, da Piksi napravi neki kompromis. Kad bi neko tako nešto i pokušao znam šta bi Piksi uradio. Uzeo bi svoje stvari, pokupio se i otišao. Kad je fudbal u pitanju Piksi je napravio velike stvari, zato što je takav kakav je, utakmica sa Portugalom je kruna njegove karijere i života - kaže za Kurir Miloš Drizić.

Koliko je Piksijeva Srbija napravila veliki rezultat najbolje svedoče učesnici baraža za SP iz Evrope.

- Pogledajte samo koliki je to uspeh. Tamo u baražu sledi sada klanje. Između Italijana, Portugalaca, Šveđana, Rusa, Ukrajinaca... A, mi smo već u Kataru!

Miloš Drizić
foto: Starsport

Potom Drizić apostrofira još nekoliko ključnih detalja protiv Portugala.

- Koja je to hrabrost igrati protiv Ronalda zonu?! Kao protiv nekog običnog igrača... Više trenera bi mu dalo flastera, da mu bude na leđima, drugog igrača da ga zatvara. Ali, ne i Piksi. Kada je selektor Portugala izveo svog najopasnijeg igrača na utakmici Bernarda Silvu, Piksi mu je odgovorio tako što je uveo Luku Jovića. I tu je pokazao koliko je jači - zaključio je Drizić.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track