PROMENE PRED IZBORE Nenad Bjeković NEMA PRAVO da postane predsednik Saveza, evo šta je problem zbog kojeg FSS menja Statut
Foto: Jelena Obradović

prepreka

PROMENE PRED IZBORE Nenad Bjeković NEMA PRAVO da postane predsednik Saveza, evo šta je problem zbog kojeg FSS menja Statut

Fudbal -

Nenad Bjeković bi u martu 2022. godine trebalo da postane predsednik Fudbalskog saveza Srbije.

Dugogodišnji fudbalski funkcioner koji je trenutno zamenik predsednika FSS, trebalo bi da postane prvi čovek "srpskog fudbala" nakon izbora koji će biti raspisani 29. novembra.

Istog dana, na sednici Skupštine FSS trebalo bi da bude rešen i problem koji je ujedno i prepreka između Nenada Bjekovića i pozicije predsednika.

Evo i o čemu se radi.

Nenad Bjeković
foto: Starsport©

U članu 49 statuta koji se može pronaći na zvaničnom sajtu FSS, između ostalog je navedeno sledeće:

- Predsednik FSS se bira iz redova članova Skupštine FSS, s tim što kandidat za predsednika FSS u trenutku kandidovanja i izbora na funkciju ne može biti lice koje je navršilo 70 godina života.

Kako je Nenad Bjeković početkom novembra napunio 74 godine, jasno je u čemu je problem, ali promene su već najavljene.

Na sednici Skupštine će biti doneta odluka o usvajanju novog statuta u kojem bi trebalo da bude ukinuta starosna granica.

U međuvremenu, sadašnji zamenik je imao šta da kaže o poziciji koja ga čeka, dok ima i onih koji se protive njegovom dolasku na čelo FSS.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track