SJAJNE IDEJE ZA PRAZNIKE: 10 saveta za novogodišnju dekoraciju vašeg doma kao iz bajke!
Foto: Shutterstock

SJAJNE IDEJE ZA PRAZNIKE: 10 saveta za novogodišnju dekoraciju vašeg doma kao iz bajke!

Sport -

Do dočeka Nove godine ostalo je svega par nedelja, a svečana atmosfera se već oseća u vazduhu. Izlozi su već odeveni u praznično ruho, dok se rafovi prodavnica pune ukrasnim jastučićima, ćebadima, pidžamama, šoljama, snežnim kuglama, igračkama za najmlađe i ostalim sitnicama sa novogodišnjim motivima.

Dok šetate i razgledate novogodišnju ponudu, osećate se opijeno prazničnom čarolijom i hvata vas dobro poznata euforija i želja da se pridružite svečanom raspoloženju.

Naravno, ne možete a da ne dokupite bar još par kugli za jelku - kao što red i nalaže - a postavlja se i neizostavno pitanje kako dekorisati dom ove godine? Da li se držati iste tematike kao svih prethodnih godina ili menjati kolorit i stil novogodišnjih ukrasa?

Svečanom dekoru se danas posvećuje velika pažnja, jer se modni trendovi prazničnih dekoracija menjaju iz godine u godinu. Eminentni lokali pozivaju novogodišnje dekoratere koji profesionalno ukrašavaju prostor detaljima koji su ove sezone “in”.

To naravno ne znači da treba da odbacite sve stare ukrase i kupite celokupno novu postavku - ruku na srce malo ko ima budžet za ovakvu investiciju - ali par detalja u potpunosti može transformisati izgled vašeg doma i oduševiti sve vaše goste!

U nastavku vam donosimo deset sjajnih ideja kako da uz minimalne investicije svečano dekorišete vaš dom za novogodišnje i božićne praznike!

1. Odaberite kolorit novogodišnje dekoracije

Od dekora preko hrane do odeće, možete pratiti određenu paletu boja - recimo, gostima možete reći da obavezno obuku nešto crveno, a crvena boja može dominirati vašim dekoracijama.

Pošto novogodišnja zabava treba da ima dašak glamura, opredelite se za kombinaciju svetlih i svetlucavih boja. Na primer, crvena i zlatna, plava i srebrna ili čak bela i zlatna. Ne samo da će vaš dom izgledati svečano i veselo, već će i impresionirati vaše goste.

2. Ukrasite ulaz u vaš dom

Pre nego što zakorače u svečano dekorisan prostor vašeg doma, gosti će pokucati na vrata - zato se potrudite da ukrasi na ulazu u vaš dom budu uvertira koja će zagolicati njihovu maštu. Možete se opredeliti za blještavu ili dekoraciju u bojama ostatka prazničnog kolorita.

Vrata možete ukrasiti LED lampicama u obliku zvezdica, jelki ili ruža ili dekorativnim padajućim svetlima za glamurozni efekat. Alternativa je svečani novogodišnji venac napravljen od grančica jelke, listova imele i šarmantnih crvenih bobica ili svetlucave girlande na čijim krajevima vise novogodišnje kugle.

3. Neka vaši zidovi zabljesnu uz dekorativne LED zavese

Zaboravite na staromodne lampice koje se pregrevaju i kvare; zamenite ih LED dekorativnom rasvetom koja izgleda sjajno, štedi električnu energiju i ne zagreva se, te samim tim isključuje rizik od požara! Jedna od najboljih dekoracija sa LED svetlima su čuvene LED zavese!

Dekorativne LED zavese možete postaviti preko zidova, prozora, kliznih vrata ili od njih možete napraviti svetlucavu zavesu između dve prostorije. Lako se montiraju - samo ih pričvrstite i pustite njihove vitice da slobodno padaju, a rade u osam različitih svetlosnih efekata koji će vas oduševljavati tokom cele godine!

PS. LED zavese su vodootporne i pogodne za unutrašnju i spoljnu upotrebu.

4. Podarite novo ruho vašoj novogodišnjoj jelci

Prema mišljenju svetskih stručnjaka za novogodišnji dekor, hit boje za vašu novogodišnju jelku 2023. godine su lavanda, sve nijanse plave, zelene, neonski i metalik tonovi. Ove boje će biti moderne u celokupnom dekoru enterijera u narednom periodu, ne samo za praznike.

Ako kupujete ukrase za jelku, razmislite o kombinaciji lavanda-zeleno-srebrno ili plavo-srebno. Glamur crvene boje za novogodišnje i božićne praznike nikada neće biti prevaziđen, zato je slobodno kombinujte sa zlatnom ili zelenom - ili se poigrajte sa sve tri!

Ne zaboravite lampice! Uložite u LED lampice dužine 5m, sa čak 16 miliona boja, koje svetlucaju u ritmu muzike! Obožavaćete ih i koristiti godinama!

5. Okitite ugao za slikanje

Želite savršene slike za Instagram? Ništa lakše!

Upakujte stare kutije u svetlucavi ili metalik papir u srebrnoj i zlatnoj boji, uz dodatak neke pastelne nijanse - roze ili mint. Naduvajte puno zlatnih i srebrnih balona i sve skupa pričvrstite uza zid. Malo šljokica i konfeta po podu i voila - imate kutak u kojem ćete napraviti sjajne fotke sa porodicom i prijateljima!

6. Oživite novogodišnju zabavu disko kuglom

Šta je novogodišnja zabava bez muzike i plesa? Postavite disko kuglu sa rotirajućim LED svetlima koja se aktiviraju zvukom i gledajte kako vaša dnevna soba postaje plesni podijum!

Disko kugla se lako postavlja na plafon ili zid, a pogodna je i za spoljnu upotrebu. Jedno je sigurno - koristićete je i za dečije rođendane i druge proslave tokom godine, a ne samo za novogodišnje praznike!

7. Rasporedite mirisne sveće po prostoriji

Još jedan siguran način da akcentujete svečanu atmosferu su sveće. Svi vole svetlost sveća, jer je decentna, elegantna i prefinjena. Postavite ih u različite uglove vašeg doma ili samo na trpezarijski sto. Sigurno će dodati sofisticirane vibracije vašoj večeri.

8. Aranžirajte sto za svečanu novogodišnju večeru

Postavljanje savršene svečane trpeze može biti iscrpljujuće, ali ako budete pratili naše savete vaš sto može biti centralni deo novogodišnje dekoracije! Izaberite beli ili svetlucavi stolnjak i ukrasite ga na sledeće načine:

-Koristite bele božićne zvezde da ukrasite sto za večeru

-Odaberite bele tanjire i zlatni pribor za jelo.

-Postavite luksuzne mirisne sveće duž celog stola za elegantno veče za pamćenje.

-Salvete obložite bisernim ili svetlucavim trakama.

-Strateški rasporedite šljokice ili konfete u obliku zvezdica po stolu.

Ne morate nužno birati belu postavku - karirani ili crveni stolnjak sa cvećem, platnenim salvetama, posrebrenim priborom za jelo, starinskim čašama za vino i primamljivom hranom izgledaće podjednako sjajno!

9. Ne zaboravite da ukrasite balkon

Par minuta pre ponoći svi izlaze na terase u iščekivanju odbrojavanja i novogodišnjeg vatrometa! Neka vaš balkon bude udoban kutak pun blistavih svetala i udobnih mesta za sedenje. Ne zaboravite da ostavite ćebe ili dva za goste koji su pušači i koji će dobar deo večeri provesti napolju. Zamislite noćni pogled, blistavi grad i hladni vetar koji dodiruje vaše lice – sledi očaravajuće veče koje ćete pamtiti.

10. Ulepšajte baštu dekorativnim LED osvetljenjem

Ukrašavanje vaše bašte raznobojnim LED lampicama će dodati živosti vašoj novogodišnjoj dekoraciji. Možete obmotati bajkovita svetla oko stabala i krošnji drveća, okačiti ih na zidove kao kaskadu. Još jedna ideja koju možete da primenite je korišćenje svetlucavih venaca ili visećih fenjera. Ako spadate u srećnike koji imaju jelku u bašti, okitite je i ukrasite novogodišnjim ukrasima i vodootpornim fleksibilnim LED trakama.

To je to! Vaš posao je završen. Ostaje vam samo da uživate u predstojećim praznicima!

(Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track