PUKLA PETARDA U LUČANIMA! Mladost povela, pa osetila gnev šampiona, HET-TRIK ZVEZDINOG EL MAGIKA! (VIDEO)
Foto: Starsport©

SUPERLIGA

PUKLA PETARDA U LUČANIMA! Mladost povela, pa osetila gnev šampiona, HET-TRIK ZVEZDINOG EL MAGIKA! (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde ubedljivo su savladali na gostovanju Mladost iz Lučana (5:1) u okviru 17. kola Superlige Srbije.

Zvezda je do 13 pobede u domaćem šampionatu stigla posle preokreta. Domaćin je poveo i razbesneo aktuelnog šampiona, pa je golman Mladosti do kraja meča čak pet puta morao da vadi loptu iz mreže.

Junak utakmice bio je Aleksandar Katai, koji je zabeležio het-trik na utakmici. Pored njega, u strelce su se upisali i Gejlor Kanga i Mirko Ivanić. Jedini gol za Mladost postigao je 34-godišnji Milan Bojović.

Mladost - Zvezda
foto: Printscreen

Mladost je sjajno otvorila utakmicu, poveo je domaći tim već u 9. minutu golom iskusnog Milana Bojovića, koji se sjajno snašao nakon odbrane Popovića. Bio je to 83. gol 34-godišnjeg napadača u Superligi.

Zvezda je u nastavku meča preuzela inicijativu. U 21. minutu Ben je zamenio Rišaira Živkovića i potez Stankovića ekspresno je doneo rezultat. Iskusni as je sjajno uposlio Kataia u 30. minutu, a najbolji strelac crveno-belih u svom stilu zatresao je mrežu Lučana za izjednačenje 1:0.

U 54. minutu utakmice aktuelni šampion Srbije dolazi do preokreta. Ponovo je Aleksandar Katai bio koban za domaći tim. Ben je sjajno ubacio loptu sa boka, a Katai je bio najviši u skoku i lopta je završila iza leđa golmana Kostića.

Igra Mladosti se u potpunosti raspala u nastavku meča. Usledila su tri ekspresna gola crveno-belih za više nego ubedljivu prednost. Redom su tresli mrežu Kanga, Ivanić i Katai, koji je prvi put stigao do het-trika u dresu Zvezde.

Zvezda nakon 16 odigranih utakmica ima 41 osvojen bod i trenutno se nalazi na drugom mestu na tabeli, sa tri boda manje od lidera Partizana, koji ima i utakmicu manje. Crno-beli će nešto kasnije odmeriti snage sa novosadskom Vojvodinom.

Mladost iz Lučana zauzima 11. mesto sa 17 bodova.

U narednom kolu Zvezda dočekuje Spartak iz Subotice, a Mladost će ugostiti Vojvodinu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Tok meča možete pratiti na Kurir sportu:

KRAJ! UBEDLJIVA POBEDA ZVEZDE U LUČANIMA 5:1.

90. minut - Sudija je produžio utakmicu za dva minta.

87. minut - Zvezda rutinski privodi utakmicu kraju.

83. minut - Sjajan centaršut Petra Stanića, ali Lazetić šutira pored gola. Odlična prilika za Zvezdu.

78. minut - Dvostruka promena u Mladosti. Izlazi Radivojević, a u igru ulazi Gordić. Šansu dobija i Đorđe Babić umesto Danoskog.

71. minut - U igru ulaze Stanić, Lazetić i Krstičić, teren su napustili Katai, Mirko Ivanić i Milan Pavkov.

65. minut - GOOOL! Aleksandar Katai postiže het-trik! Raspala se Mladost! Gajić je uposlio iskusnog fudbalera Zvezde koji sa ivice šesnaesterca šalje loptu u mrežu Mladosti.

61. minut - GOOOL! Mirko Ivanić, Zvezda vodi 4:1! Petnaestak minuta bilo je dovoljno crveno-belima da reše pitanje pobednika. Nova asistencija Bena za Ivanića koji uz dosta sreće sporovodi loptu u mrežu Mladosti.

59. minut - GOOL! Bomba Kange za 3:1! Kanga je povisio prednost crveno-belih, Zvezda gazi ka 13. pobedi u prvenstvu! Posle dva gola Aleksandar Katai je upisao i asistenciju, sjajno je odložio loptu za Gelora Kangu koji bombom sa ivice šesnaesterca uspeva da povisi prednost svog tima.

54. minut - GOOL! Aleksandar Katai donosi preokret crveno-belima! Posle ubacivanja Bena najviši u skoku bio je Katai, koji je glavom matirao golmana Kostića! Deveti gol najboljeg strelca crveno-belih u Superligi.

51. minut - Šansa za Mladost. Izblokiran je udarac Danoskog. Odlična prilika za domaći tim.

49. minut - Ante Hrkać zbog povrede napušta igru, Perović će igrati u nastavku meča.

47. minut - Bakljada Delija u Lučanima, dim je prekrio teren.

46. minut - Nemanja Obradović zamenio je mladog Vukašina Markovića. Prva promena u sastavu Mladosti.

Počelo je drugo poluvreme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA, Mladost - Crvena zvezda 1:1. Bojović je u 8. minutu doneo prednost domaćinu, međutim, Katai u 30. donosi izjednačenje crveno-belima.

45+ minut - Malo je nedostajalo da Rodić u poslednjim momentima prvog poluvremena donese prednost Zvezdi, njegov udarac glavom završio je pored stative.

45+ minut - Strašna prilika za Mladost iz kontre! Jovanović je pred odlazak na odmor propustio šansu da ponovo donese prednost svom timu. Želeo je igrač Mladosti da uposli Danoskog, ali Gajić je odlično reagovao.

45. minut - Pokušaj Kange iz velike daljine, ali fudbaler Zvezde nije bio precizan.

42. minut - Igra se odvija na polovini domaćeg tima. Zvezda ima inicijativu, odbrana Mladosti je na ozbiljnim mukama.

37. minut - Stativa! Malo je nedostajalo da crveno-beli dođu do preokreta! Gajić je sjajno centrirao, a Pavkov glavom gađao dalji ugao i pogodio okvir gola.

Crvena zvezda
foto: Starsport©

32. minut - Sjajna prilika za Mladost. Danoski je vrlo dobro šutirao iskosa akon proigravanja Tumbasevića, ali Popović sjajno interveniše.

31. minut - GOOL! Izjednačenje! Katai postiže gol! Najboljeg strelca crveno-belih sjajno je uposlio Ben, golman Kostić nije mogao ništa da uradi.

25. minut - Katai je šutirao, ali Kostić je ponovo bio odlično postavljen. Ostaje 1:0 za Mladost.

22. minut - Još jedna izmena u Zvezdi. Rišairo Živković napušta igru, ulazi Ben! Utisak je da izmena nije bila prinudna.

19. minut - Još jedna velika šansa za Zvezdu. Njegoš Petrović nije uspeo da savlada Kostića. Najlepša akcija Zvezde na meču, Pavkov je sjajno odložio loptu za Petrovića, ali golman Lučana je bio na visini zadatka.

Crvena zvezda
foto: Starsport©

19. minut - Zvezda je preuzela inicijativu. Pokušaj Dragovića iz velike daljine, ali siguran je bio Kostić.

16. minut - Gobeljić je izašao iz igre, zamenio ga je Gajić. Ništa se neće promeniti u postavci igre ovom promenom.

15. minut - Marko Gobeljić se žali na povredu, uskoro će u igru ući Gajić.

14. minut - Sjajna prilika za Zvezdu. Katai je šutirao snažno pod prečku ali golman Kostić je sjajno reagovao.

10. minut - Nova šansa za Mladost. Klub iz Lučana u uvodnim minutima meča dominira na terenu.

8. minut - GOL! Mladost vodi 1:0! Bojović dovodi domaćina do prednosti! Bojović je sjajno reagovao nakon kornera svog tima i odbrane Popovića. Zaslužena prednost domaćina.

6. minut - Neuspešni napadi Mladosti.

3. minut - Jedna kuca je nakratko prekinula meč. Zanimljiva cena na stadionu u Lučanima.

Kuca
foto: Printscreen

Utakmica je počela

Mladost - Zvezda
foto: Printscreen

13.20 - Izjave trenera pred start utakmice:

treneri
foto: Printscreen

Dejan Stanković: Dosta važna utakmica, može da nam unese stabilnost i promeni tok sezone. Moramo da budemo strpljivi, biće dosta prekida, faulova. Rani gol može da promeni tok, moramo da sprečimo kontre, ofanzivnu tranziciju Mladosti.

treneri
foto: Printscreen

Ivan Stefanović: Zvezda je Zvezda. Bod je veliki uspeh, Zvezdi se ne preti, ali mi imamo pravo da se nadamo. Moramo da damo poslednji atom snage da dođemo do pozitivnog rezultatata.

Poznati sastavi timova:

MLADOST: Kostić - Cvetković, B. Milošević, I. Milošević, Mićević - Marković, Tumbasević - Jovaović, Gordić, Danoski - Bojović.

Mladost - Zvezda
foto: Printscreen

CRVENA ZVEZDA: Popović - Gobeljić, Eraković, Dragović, Rodić - Petrović, Kanga - Živković, Ivanič, Katai - Pavkov.

Mladost - Zvezda
foto: Printscreen

Crveno-beli su nakon reprezentativne pauze savladali na gostovanju Inđiju i izborili plasman u osminu finala Kupa Srbije i na neugodnom gostovanju u Lučanima žele da nastave uspešnu seriju.

Tim trenera Dejana Stankovića nastupiće u znatno izmenjenom sastavu zbog problema sa povredama igrača. Mladi stručnjak ne može da računa na Sanoga, Nikolića, Falka i Dionija na ovom meču.

S druge strane, ekipa Mladosti se nalazi u seriji od tri vezane pobede i učiniće sve da na svom terenu poremeti planove aktuelnom šampionu Srbije.

U poslednjem duelu, koji su ovi timovi odigrali na početku sezone, Zvezda je slavila na svom terenu rezultatom 1:0.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track