KAKO JE DŽORDŽ BEST IZ BESNOG FOKA BACAO FUDBALERE ČELSIJA PO TERENU: Posle OVE GOLČINE Đani je postao KULTNI HEROJ na Ostrvu!
Foto: Printskrin

ovo se ne zaboravlja

KAKO JE DŽORDŽ BEST IZ BESNOG FOKA BACAO FUDBALERE ČELSIJA PO TERENU: Posle OVE GOLČINE Đani je postao KULTNI HEROJ na Ostrvu!

Fudbal -

Na današnji dan pre tačno 26 godina, proslavljeni srpski fudbaler Saša Đani Ćurčić spektakularnim golom osvojio je srca navijača Boltona za sva vremena.

Tog 22. novembra 1995. godine Čelsi je dočekao na Stamford Bridžu ekipu Boltona i posle samo 10-ak minuta igre kontroverzni srpski fudbaler postigao je jedan od najlepših golova u engleskom fudbalu.

Dobio je loptu negde na polovini terena i krenuo u neverovatan slalom. Fudbaleri Čelsija su padali oko njega. Odmah je prevario dvojicu i nastavio da juriša ka golu. Obišao je potom još jednog igrača, a onda dodao loptu do Alana Tompsona, koji mu je odmah vratio pas. Na kraju je usledila fantastična završnica Đanija i gol.

Nakon ovog gola Đani je postao kultni heroj Boltona, ljubimac navijača, a njegovi nestašluci van terena samo su ojačali tu neverovatnu ljubav. Zvali su ga "Srpski Džordž Best".

Pre pet godina čuveni "Dejli mejl" ne napravio listu od 50 igrača Premijer lige koji su stekli status kultnih heroja, a na visokom sedmom mestu našao se Đani Ćurčić. Plasman se odnosio upravo na vreme koje je Đani proveo u Boltonu.

Nažalost, njegov klub te sezone nije uspeo da izbori opstanak, pa je srpski fudbaler prešao u Aston Vilu za četiri miliona funti. Kasnije je igrao i za Kristal Palas, a karijeru je završio u 29. godini.

Đani je jednom prilikom priznao da je odlazak iz Boltona bila njegova najveća greška u karijeri.

Podsetimo, proslavljeni as pre nekoliko dana otvorio je novo poglavlje u svojoj bogatoj karijeri - dobio je prvi trenerski posao.

Kontroverzni Đani postao je trener trećeligaša Borca iz Lazarevca.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track