NESTVARNI NOVAK! Ovaj podatak pokazuje zašto je Đoković najbolji na svetu
Foto: EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

brojke ne lažu

NESTVARNI NOVAK! Ovaj podatak pokazuje zašto je Đoković najbolji na svetu

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković zaustavljen je u polufinalu Završnog mastersa sezone, jer ga je posle preokreta i tri seta u Torinu savladao Nemac Aleksandar Zverev.

Đoković je i pored poraza od Zvereva daleko najuspešniji teniser u 2021. godini, ne samo po broju pehara, već i po procentu pobeda, koji iznosi nestvarnih 87,9%.

Novak Đoković
foto: Profimedia

U sezoni, do čijeg kraja je ostalo još da se odigra Dejvis kup, Đoković je doživeo samo sedam poraza, pobedio je u čak 51 meču, od toga čak 27 na grend slem turnirima, gde je izgubio samo jednom, u finalu US opena od Danila Medvedeva. Rus ga je tako sprečio da postane prvi teniser, koji je posle Roda Lejvera 1969. godine osvojio kalendarski slem.

Đoković daleko ispred svih po uspešnosti, sa skorom 51-7, iza njega je Rafael Nadal sa učinkom 24-5 (82,8%), pa sledi Danil Medvedev sa skorom 58-13 (81,7%), četvrti je osvajač zavšrnog mastersa u Torinu Aleksander Zverev, njegov odnos pobeda i poraza je 59-15, sa procentom 79,7. Peti je, Mateo Beretini sa učinkom 41-12 (77,4%).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track