02:48

DR RISTIĆ ODLUČIO DA PROGOVORI O IZBACIVANJU IZ MEDICINSKE KOMISIJE FSS! Rekli mi da sam u sukobu interesa

bura

ZVEZDA NEMA VEZE SA MOJOM SMENOM! Oglasio se doktor Miljko nakon izbacivanja iz FSS: Udružuju se kako bi zadržali svoje pozicije

Fudbal -

Čuveni beogradski kardiolog Miljko Ristić smenjen je sa pozicije predsednika Medicinske komisije Fudbalskog saveza Srbije nakon što je rasformirana na nedavnoj sednici Izvršnog odbora FSS.

Ristić je odlučio da ispriča za Kurir televiziju šta je uzrok njegove smene posle dve decenije obavljanja tog posla.

"Glavni razlog je sukob interesa pošto sam ja u upravi Crvene zvezde i predsednik Medicinske komisije u Fudbalskom savezu Srbije. To je razlog smene i cele komisije. Mislim da tu nema nikakvog sukoba interesa. Ja ne primam nikakvu novčanu nadoknadu niti imam beneficije ni na jednom od ta dva mesta. Mislim da se sada zauzimaju pozicije u FSS i da se ljudi na određenim mestima drže zajedno kako bi zadržali te svoje pozicije", rekao je Ristić u jutarnjem programu Kurir televizije.

Kardiolog Miljko ne krije da je iznenađen odlukom koju je inicirao generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović.

Miljko Ristić
foto: Kurir TV

"Ne vidim razlog, stvarno. Posao, što se tiče medicinske struke, radim, nadam se, korektno. Nisam imao primedbe na svoj rad. Mislim da to objašnjenje nije korektno", podvukao je dr Ristić.

Okidač je, podsećamo, navodno bila odložena utakmica Zvezde i Voždovca i saznanje da je golman Milan Borjan zakačio koronu dok su ostali imali stomačne viruse.

"Ja poštujem propise. Što se tiče odlaganja utakmice, potrebna su lekarska uverenja kluba koji želi da se utakmica odloži iz zdravstvenih rzloga i nesposobnosti igrača da igraju. Tih dana je bilo mnogo odloženih utakmica, Radnik iz Surdulice, Radnički iz Niša i Kragujevca, ženski klub Subotica... Nisam ja donosio propise, niti pregledam te prijave igrača. Prema pravilniku je potrebno da prilože medicinske potvrde da šest igrača nije sposobno, treba da budu izdate u državnim zdravstvenim ustanovama, da nudu zavedene u protokol sa tačnim datumom kad je pregled izvršen i uz faksimil lekara. Ja ne pregledam igrače, niti Medicinska komisija, samo prihvata izveštaje kolega iz državnih službi", objasnio je dr Miljko postupak posle koge je smenjen.

Zvezda
foto: Starsport

Ako oni misle da je lekar falskifikovao nalaz ili sumnjaju da su lekari napisali lažni izveštaj, onda je pogođena medicinska struka, smatra on.

Da podsetimo, korona je samo jedan razlog za otkazivanje utakmice, tu su i stomačni virusi, dijareja i sl.

(Kurir.rs)

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:04

EPILEPSIJA I SMRT Dr Ristić o faktorima RIZIKA koji mogu dovesti do FATALNOG ISHODA i zabludama: U toku napada se NE VADI JEZIK!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track