02:27

SELEKTOR SRPSKE REPREZENTACIJE DOBIJA KLUB I TEREN: Meštani Pasi poljane skupljaju novac Piksiju u čast

zanimljivo

HIT PRIČA! OSNIVA SE - FK PIKSI! Meštani Pasi Poljane, gde je Dragan Stojković rođen, stvaraju klub koji će se zvati po njemu!

Fudbal -

Sređuje se fudbalski teren, a biće obnovljen i rad FK Pobeda, ali pod imenom najpoznatijeg meštanina tog kraja u Nišu

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi najpopularnija je faca u Srbiji, a i šire! Čovek koji je odveo "orlove" na Mundijal u centru je pažnje, a iz njegovog rodnog Niša stiže fenomenalna vest - uskoro bi mogao da zaživi fudbalski klub koji će se zvati FK Dragan Stojković Piksi!

Dragan Stojković Piksi
foto: Pritnscreen, FSS

Meštani Pasi Poljane, gde je Stojković rođen i gde je napravio prve fudbalske korake, već duže vreme se trude da naprave igralište. Međutim, rodila se nova ideja da se obnovi rad nekadašnjeg fudbalskog kluba Pobeda, ali pod novim imenom - FK Dragan Stojković Piksi.

- Pored ovakve fudbalske veličine koja je ovde rođena, ovde se fudbal više ne igra. Nama ne treba najlepši stadion u zemlji, već običan, ograđen teren sa svlačionicama da naša deca mogu da treniraju i igraju fudbal. Da FK Pobeda ponovo zaživi, a stariji da vikendom, kao nekada, dolaze i bodre naše momke - neki su od komentara meštana, pišu Južne vesti.

Dragan Stojković Piksi
foto: Pritnscreen, FSS

Stefan Grčak, jedan od momaka koji pomaže u obnavljanju terena pored škole, kaže da je san meštana da igraju za svoj klub, a ne da nastupaju za ekipe po okolnim selima.

- Sve smo mi radili, kopali, radili s mešalicom svakog dana od sedam sati ujutru i obnovili teren kod stare škole. U Pasi Poljani ima minimum 30 momaka koji bi mogli da igraju za klub. Glupo je da igramo po drugim selima kad možemo da napravimo ovde naš klub. Zašto ne bismo napravili i fudbalski teren? Napravio sam neki mali projekat, a dizajnirali smo i logo. Postojao je u Pasi Poljani klub Pobeda. Ne nameravamo tako da ga zovemo, hoćemo da pravimo potpuno novi klub koji bi se zvao Dragan Stojković Piksi. Ako ne može, smislićemo drugi naziv - kazao je Stefan.

Dragan Stojković Piksi
foto: Pritnscreen, FSS

Potrebno oko 100.000 evra

Ideja je dobra, ali do realizacije je težak put. Prema nekim proračunima, za osnivanje kluba i sređivanje fudbalskog terena potrebno je najmanje 100.000 evra.

Ljudi okupljeni oko namere da urade nešto konkretno zato pozivaju sve ljude da se uključe u akciju i pomognu koliko mogu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track