ONI BAŠ VOLE SRPSKE GOLMANE: Marko Milošević pred transferom karijere!
Foto: FC Caspiy/Akylbek Ussenov

ONI BAŠ VOLE SRPSKE GOLMANE: Marko Milošević pred transferom karijere!

Fudbal -

Najtrofejniji kazahstanski klub Astana uskoro bi mogao da se pojača najboljim golmanom tamošnjeg prvenstva, srpskim internacionalcem Markom Miloševićem.

Reč je o čuvaru mreže Kaspija koji bi uskoro mogao da se preseli u Nur Sultan, kao prvo pojačanje novog trenera Astane - Srđana Blagojevića.

Vest su plasirali kazahstanski mediji i nikako ne čudi pošto je Blagojević upravo uz Miloševića "podigao" Kaspi i pošto je 2020. uz puno muka izborio opstanak, ovu sezonu je završio na osmoj poziciji.

Blagojević je nedavno promovisan kao novi trener Astane, a kazahstanski "Metaratings" saznaje kako je njegova prva želja u razgovoru sa upravom Milošević.

Astanu nakon isteka ugovora napuštaju golmani Nepogodov i Zarucki, te je upravo to goruća pozicija koju će popuniti srpski čuvar mreže.

Marko Milošević
foto: FC Caspiy/Akylbek Ussenov

U Astani se izuzetno cene srpski golmani za šta je zaslužan Nenad Erić, nekadašnji vratar OFK Beograda koji je deceniju čuvao gol najvećeg kazahstanskog kluba, bio kapiten, bio čak i reprezentativni golman Kazahstana i dobio status legende u toj državi.

Astana je čak povukla Erićev dres sa brojem 1 što ne bi predstavljao problem Miloševiću koji kroz karijeru nosi 91.

Upravo nakon njegovog odlaska u penziju prošle godine klub iz Nur Sultana ne može da pronađe valjano rešenje među stativama, što bi mogao da bude bivši kapiten Zemuna.

- Sem što se odlično poznaju, Blagojević se odlučio za Miloševića jer u svom timu želi golmana koji dobro igra nogom, kakav je Srbin - između ostalog piše "Metaratings".

Marko Milošević
foto: FC Caspiy/Akylbek Ussenov

Marko Milošević je u Kazahstanu skrenuo pažnju pošto je prve sezone na golu Kaspija direktno uticao na opstanak kluba koji je bio u izuzetno teškoj poziciji po njegovom dolasku, a iako je njegov klub bio jedan od najlošijih te lige - od strane Premijer lige Kazahstana izabran je za najboljeg golmana sezone.

Milošević je ponikao u Zemunu i debitovao kao profesionalac, potom čuvao gol Grafičara, Radničkog iz Nove Pazove, Smedereva, Sinđelića i Voždovca dok se 2017. nije vratio u Zemun i sa kapitenskom trakom na ruci branio u Superligi. Potom je usledio transfer u kruševački Napredak, a onda i prvi inostrani angažman 2020. u Kaspiju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track