ZLATNA SRAMOTA, A NE ZLATNA LOPTA: Rade Bogdanović - Bruka, Barsa se raspala sa MESIJEM, dok LEVANDOVSKI postavlja rekorde
Foto: Profimedia, Printscreen/Instagram

kao i uvek pravo u metu

ZLATNA SRAMOTA, A NE ZLATNA LOPTA: Rade Bogdanović - Bruka, Barsa se raspala sa MESIJEM, dok LEVANDOVSKI postavlja rekorde

Fudbal -

Bez okolišanja bivši fudbaler objasnio šta se desilo u ponedeljak u Parizu

Leo Mesi je, na opšte iznenađenje celokupne svetske sportske javnosti, dobio Zlatnu loptu Frans fudbala, i to sedmi put u karijeri. Ništa tu ne bi bilo čudno da Robert Levandovski dve godine ne igra najbolji fudbal na svetu i da mu je prestižni trofej bukvalno otet iz ruku.

Leo Mesi, Lionel Messi
foto: EPA/Yoan Valat

Rade Bogdanović, bivši fudbaler poznat po svojim principijelnim stavovima, o krađi koja se desila u Parizu za Kurir kaže:

- Bruka i sramota! Kako drugačije nazvati sve ono viđeno... Mesi jeste Mesi, ali Levandovski je imao bolju sezonu. Svedoci smo da se Barselona s Mesijem raspala, da on u dresu PSŽ pruža očajne partije, ispod svog renomea... Ima samo taj Kopa Amerika sa Argentinom, ali otkada je uspeh s reprezentacijom bio prednost u odnosu na klupske rezultate. S druge strane, imamo Levandovskog, koji već pune dve godine s Bajernom postavlja nove rekorde i standarde u evropskom fudbalu. Nečuveno, ali mene uopšte ne iznenađuje.

Rade Bogdanović
foto: Prinstcreen

Zatražili smo pojašnjenje od Radeta Bogdanovića:

- Nekada je Nobelova nagrada imala težinu, danas, ona je izgubila bilo kakvu vrednost, jer ju je nedavno dobio čovek koji je pokrenuo čak osam ratova. Isto je i sa Zlatnom loptom! Ona posle ovoga s Mesijem i Levandovskim gubi smisao. Očigledno je određeni lobi odradio svoje i tu ni golovi ni sjajne partije ne mogu ništa. Pobednik se znao unapred, a dolazaka Levandovskog na ceremoniju samo je pojačao gorak ukus u ustima svima onima koji vole fudbal.

Robert Levandovski
foto: EPA/YOAN VALAT

Da podsetimo na rezultate glasanja, koje uopšte nije bilo neizvesno - Leo Mesi pobedio je Roberta Levandovskog sa 33 glasa više! I ništa tu ne bi bilo čudno da sjajni Poljak prošle sezone nije imao impresivan skor - 41 gol, titula i Superkup s Bajernom u Nemačkoj, plus devet pogodaka u Ligi šampiona ove sezone i 14 pogodaka u tekućoj sezoni Bundeslige.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track