MILOVANOVIĆ ODVEO PARTIZAN U ČETVRTFINALE KUPA: Crno-beli se namučili protiv Dubočice u Nišu! Meč u senci tuče Grobara VIDEO
Foto: Partizan. rs

neočekivana drama

MILOVANOVIĆ ODVEO PARTIZAN U ČETVRTFINALE KUPA: Crno-beli se namučili protiv Dubočice u Nišu! Meč u senci tuče Grobara VIDEO

Fudbal -

Fudbaleri Partizana plasirali su se danas u četvrtfinale Kupa Srbije, pošto su u Nišu pobedili Dubočicu iz Leskovca sa 1:0.Jedini gol na Čairu postigao je Marko Milovanović u 40. minutu.

Crno-beli su bili bolji rival od početka utakmice, ali nisu uspeli da zatresu mrežu Dubočice sve do 40. minuta kada je Aleksandar Miljković lepo centrirao, a Milovanović glavom pogodio za 1:0.

1 / 7 Foto: Partizan. rs

Partizan je u drugom poluvremenu spustio tempo, pa je pretila u Dubičica, ali se rezultat do kraja nije menjao.

U četvrtfinale su se ranije plasirali Metalac, Rad, Loznica i TSC.

Sutra se sastaju Javor i Vojvodina, odnosno Novi Pazar i Bačka, dok je utakmica branioca trofeja Crvene zvezde i Radničkog iz Niša odložena.

Utakmice četvrtfinala igraće se 6. aprila 2022.

Tok meča:

Kraj.

90. minut - Utakmica je produžena za četiri minuta.

85. minut - Drama dostiže vrhunac, Dubočica oseća da može da gola, crno-beli u problemu.

82. minut - Stanojević je zbog kritične situacije uveo na teren Rikarda i Meniga. Želi trener Partizana drugi gol kako ne bi došlo do neprijatne situacije.

78. minut - Odlična šansa za Dubočicu! Sjajna prilika za Savića! Prelako je ispao Miletić, mnogo je imao prostora i šutirao je pored leve stative!

70. minut - Između dva kornera Partizana, sjajnu šansu imao je Miletić, ali je njegov udarac odbranio golman domaćih.

66. minut - Smiljanić je je u igri umesto Pavlovića, Rikardo je zamenio Milovanovića, a Jović Pantića! Trener Dubočice Milan Mitrović zamenio je Zvonimira Stankovića.

60. minut - Sjajan napad Dubočice! Dva kornera, pa pokušaj Gorčića nakon poslate lopte Stojkovića, ali uspeli su crno-beli da se odbrane! Bila je ovo najbolja šansa za Leskovčane!

53. minut - Imali su tri na jedan kontru igrači Patizana, ali se sjajno odbranila Dubočica. Partizan preti na sve načine, ali Dubočica se ne predaje.

Partizan, Dubočica
foto: Partizan. rs

52. minut - Mladenovića je u napadu prekršajem zaustavio Šćekić koji je dobio žuti karton!

46. minut - Počeo je drugi deo igre.

Haos na Čairu.

45. minut - Završeno je prvo poluvreme u Nišu.

39. minut - GOOOOOOOL - Partizan je konačno uspeo da nađe put do gola Dubočic. Strelac gola za Partizan je mladi Milovanović.

35. minut - Imao je Partizan čak osam kornera na utakmici do sada, ali nije još uvek uspeo da pogodi mrežu Leskovčana.

33. minut - Partizan se muči da nađe prolaz do gola Dubočice, a nije tako delovalo u prvih dvadesetak minuta. Leskovčani se za sada disciplinovano brane.

25. minut - Prekombinovao je sada Lazar Pavlović ispred kaznenog prostora, tražio je Milovanovića ispred, ali je bolja opcija bio šut, što nije propustio da mu nervozno mreakcijom prebaci Stanojević sa klupe.

17. minut - Sa nekih 17 metara Lutovac je sjajno šutirao, ali se ponovo istakao golman Mladenović.

13. minut - Dubočica je šesta na tabeli u svom rangu tačmičenja i sve sem rutinske pobede Partizana bi bilo iznenađenje!

11. minut - Mogao je Partizan do prednosti, ali je sjajno reagovao Mladenović na golu Dubočice! Očekivano gosti su ofanzivniji i bolji za sada...

1. minut - Utakmica je počela.

Partizan, Dubočica
foto: Partizan. rs

Sastavi:

DUBOČICA - PARTIZAN Stadion: Čair, Niš Sudija: Stanko Ostraćanin (Kraljevo)

DUBOČICA: Mladenović, Stanković, Čmajčanin, Mitrović, Savić, Gorčić, D. Mladenović, N. Mladenović, Paunović, Jovanović, Stojković.

PARTIZAN: Stevanović, Živković, Ostojić, Miletić, Miljković, Šćekić, Pantić, Lutovac, Jojić, Pavlović, Milovanović.

Voljom žreba u osmini finala Kupa Srbije sastaće se Dubočica iz Leskovca i Partizan.

Ova utakmica se od 16.15 časova igra u Nišu na stadionu "Čair", pošto stadion Dubočice "Orion" ne zadovoljava standarde FSS.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević ne želi ništa da prepusti slučaju, već je najavio da će u najjačem sastavu nastupiti u Nišu.

"Znamo šta donosi Kup, jedna eliminaciona utakmica. Ne znamo ni kakvo će vreme biti tamo. Mi smo spremni u potpunosti, idemo u najjačem timu, samo će Zdjelar odmoriti, ostali su svi spremni. Naravno igrači koji su povređeni i bolesni ostaju u tom statusu, ali su blizu da se vrate. Znamo šta nam je cilj, tako smo se i spremili, potpuno motivisani i koncentrisani idemo na put".

Stanojević je rekao da je njegova ekipa favorit, ali i da moraju biti oprezni, jer je Dubočica prethodno nakon penala eliminisala Spartak u Subotici.

"Iz tog razloga smo oprezni, kada se igra jedna utakmica nikada ne znate u kom pravcu može da ide. Znamo tačno na koji način igraju, imaju iskusnog trenera... U fudbalu ništa nije lako, tako da se i mi time rukovodimo".

Trener crno-belih ocenio je da njihov rival igra napadački fudbal, a da je jedan od najboljih igrača Dubočice Dušan Savić.

Posle više od 30 godina čekanja, leskovački tim će opet odmeriti sa jednim od večitih rivala koji ima ulogu favorita.

"Igramo sa najboljom ekipom u Srbiji, ali ono što kao kapiten mogu da obećam jeste da će svi momci koji stoje iza mene sutra dati svoj maksimum. Nažalost utakmica se igra u Nišu, ali očekujemo veliku podršku sa tribina. U svim evropskim zemljama iznenađenja u Kupu se dešavaju, tako da ukoliko nam se ukaže prilika mi ćemo je iskoristi", rekao je kapiten Dušan Savić.

Leskovčani su karte za utakmicu u Nišu mogli da kupe na nekoliko mesta u Leskovcu, a na dan utakmice će to moći da učine i na blagajni stadiona "Čair".

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track