PARTIZAN SA OVIM SASTAVOM OVERAVA PROLEĆNU VIZU: Crno-beli večeras (18.45) protiv Anortozisa igraju presudan meč za nastavak LK
Foto: Kurir

LIGA KONFERENCIJE

PARTIZAN SA OVIM SASTAVOM OVERAVA PROLEĆNU VIZU: Crno-beli večeras (18.45) protiv Anortozisa igraju presudan meč za nastavak LK

Fudbal -

Računica je jasna - fudbaleri Partizana u meču sa kiparskim Anortozisom (18.45, RTS 1) na stadionu u Humskoj sa pobedom ili nerešenim rezultatom idu u narednu fazu Lige konferencije.

Pred poslednje, šesto kolo crno-beli imaju sedam, a Kiprani pet bodova, pa su stvari jasne, sve sem poraza obezbeđuje Partizanu evropsko proleće.

Međutim, Anortozis je pokazao u prethodnom meču sa Partizanom da su i te kako žilava ekipa, iako rezultat to možda i ne govori (0:2), a u prošlom kolu pobedili su i lidera grupe belgijski Gent. Iz tog razloga ekipa Aleksandra Stanojevića oprezno mora da uđe u meč, jer su Kiprani motivisani, zato što bi pobedom izbili na drugo mesto i izbacili crno-bele.

FK Partizan
foto: Starsport©

Trener Partizana Aleksandar Stanojević najavljuje da ga, osim pobede, ništa drugo ne zanima.

- O tome da je bod dovoljan razmišljaćemo u 85. minutu. Dotad, idemo na pobedu. Razmišljamo o svemu, o igri na više načina. Moramo nešto da rizikujemo. Rival igra rasterećeno u gostima. U situaciji je da, takođe, odlučuje o svojoj sudbini i siguran sam da će u nekom momentu napasti. Igramo pred našim navijačima i probaćemo da učinimo sve kako bismo prošli.

Miloš Jojić napominje da je pritisak koji crno-beli imaju u ovom meču potpuno normalna stvar.

- Izborili smo se da sami odlučujemo o prolasku. Spremni očekujemo duel pred našim navijačima i nadamo se da ćemo se sutra svi zajedno radovati. U Partizanu se odmalena očekuju samo pobede i sve drugo je, praktično, neuspeh. Navikli smo se na taj pritisak i dobro se nosimo sa tim - istakao je iskusni fudbaler.

FK Partizan
foto: Starsport©

Podrška iz Izraela

Natho poželeo sreću

Fudbaler Partizana Bibars Natho zbog problema sa krvnom slikom propustio je finiš jesenjeg dela sezone. On se video-porukom preko Instagrama obratio navijačima i saigračima i poželeo im sreću u nastavku sezone.

- Hteo bih da vam poželim sreću na poslednje tri utakmice pred pauzu, da završite posao i ostvarite tri pobede. Sada kada nisam tu, vidim kako je to teško. Dao bih sve da sedim sad sa vama u svlačionici. Znam da dobro radite - igrate zajedno, držite se zajedno i radite zajedno. Molim vas, ne dajte Vujketu i Čakiju da postižu golove, ali nastavite sa pobedama. Nedostajete mi, vidimo se uskoro. Srećno - poručio je Izraelac.

Bibraso Natho
foto: Privatna Arhiva

Grupa B

Partizan - Anortozis 18.45

Gent - Flora 18.45

1. Gent 5 3 1 1 5:2 10

2. Partizan 5 2 1 2 5:3 7

3. Flora 5 1 2 2 5:7 5

4. Anortozis 5 1 2 2 5:8 5

Partizan - Anortozis

Stadion: FK Partizan. Kapacitet: 29.775 (pola od toga zbog korone). Sudija: Đorđi Kruašvili (Gruzija)

Partizan (4-2-3-1): 41 Popović - 26 Miljković, 73 Miletić, 4 Saničanin, 72 Urošević - 39 Jojić, 19 Šćekić - 9 Menig, 77 Jović, 55 Pantić - 11 Rikardo. Trener: Aleksandar Stanojević

Zvezda ekipe:

Rikardo Gomeš

Pozicija: napadač

Godina: 29

Visina: 188 cm

Težina: 89 kg

Anortozis (3-4-3): 35 Lorija - 23 Korea, 33 Arajuri, 27 Risvanis - 31 Hušbauer, 18 Popović, 28 Artimatas, 30 Anderson - 34 Hristodulopulos, 8 Rusijas, 74 Varda. Trener: Temur Kecbaja

Zvezda ekipe:

Amr Varda

Pozicija: levo krilo

Godina: 28

Visina: 182 cm

Težina: 70 kg

Sastavi timova
foto: Kurir

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track