TO ŠTO JE NA SPISKU UČESNIKA NE ZNAČI I DA ĆE IGRATI U MELBURNU! Oglasio se direktor AO i pojasnio sve oko MEDICINSKOG IZUZEĆA
Foto: AP

AUSTRALIJAN OPEN

TO ŠTO JE NA SPISKU UČESNIKA NE ZNAČI I DA ĆE IGRATI U MELBURNU! Oglasio se direktor AO i pojasnio sve oko MEDICINSKOG IZUZEĆA

Tenis -

Najnovija informacija iz Melburna...

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nalazi se na listi učesnika Australijan opena, a tim povodom oglasio se i direktor tog turnira Kreg Tajli koji je objasnio šta sve to zapravo znači.

"Ono što je objavljeno je generalna lista učesnika i po prirodi stvari, svi ulaze na listu. To nije obavezujuća lista i ne govori ko će biti tačno u glavnom žrebu, koji dolazi za nekoliko nedelja", pojasnio je Tajli.

Veliki broj medija je juče objavio da bi Đoković mogao da zatraži "medicinsko izuzeće" kako bi se pojavio u Melburnu, ali je Tajli jasno naznačio kakva su pravila.

Novak Đoković, Australijan open
foto: Profimedia

"Da budem odmah jasan, niko ne može da igra na Australijan openu ako nije vakcinisan. ILi duplom dozom vakcine ili jednom od kompanije DŽonson i DŽonson, koja je takođe odobrena. Jedinia mogućnost, osim te da budete vakcinisani je da se takmičite ako ste dobili opravdanje o medicinskom izuzeću od australijskih vlasti. Video sam izveštaje u pojedinim medijima. Do sada, nije bilo odobrenih medicinskih izuzetaka", dodao je Tajli.

Australijan open
foto: Profimedia

Australijanac je objasnio i šta znači "medicinsko izuzeće".

"Postoji nezavisan panel medicinskih stručnjaka koji pregledaju kopiju zahteva za izuzeće. To onda ide na ekspertski panel i oni donose odluku. Jasno je da međunarodni tenisero imaju iste uslove kao i svako ko dolazi u Viktoriju i Australiju. Nema mogućnosti za bilo kakav popust u tom smislu osim odobrenog medicinskog izuzetka", objasnio je prvi čovek Australijan opena.

Kreg Tajili je još jednom istakao da veruje da se više od 95 odsto tenisera vakcinisalo, što je po njemu ogroman napredak u odnosu na 50 odsto od pre samo nekoliko meseci.

Sada ostaje da se vidi da li i najbolji teniser sveta zaigrati na prvom Grend slemu u sezoni.

Novak Đoković
foto: Profimedia

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track