SRBIN I HRVAT ZARATILI U BELGIJI: Ivan Leko se pere posle svedočenja Dejana Veljkovića, da je MASNE PARE PRIMAO NA CRNO!
Foto: Profimedia

nema kraja aferi

SRBIN I HRVAT ZARATILI U BELGIJI: Ivan Leko se pere posle svedočenja Dejana Veljkovića, da je MASNE PARE PRIMAO NA CRNO!

Fudbal -

Trener iz Splita veliki novac dobijao mimo računa čime je oštetio državu Belgiju, izjavio je na sudu srpski fudbalski agent

Afera "Čiste ruke" i dalje je tema broj 1 u belgijskom fudbalu. Klupko je otvoreno pre tri godine, a hapšenjem i svedočenjem fudbalskog agenta Dejana Veljkovića koji je dobio status svedoka saradnika počele su u javnost da izlaze sume koje su nekadašnji čelnici klubova i treneri primali na crno.

Dejan Veljković
foto: Printscreen

List "Het Nieuwsblad" koji od početka ima uvid u svedočenje Dejana Veljkovića početkom decembra je izneo imena poznatih belgijskih funkcionera i trenera koji su bili akteri afere "Čiste ruke" kao što su - nekadašnji selektor Belgije Žorž Lekens, bivši generalni menadžer Anderlehta Herman Van Holzbek, nekadašnji direktor Mehelena Tijeri Stimans...

List "Het Nieuwsblad" koji ima informacije iz prve ruke kada je u pitanju svedočenje Dejana Veljkovića donosi i pojedinosti vezane za Ivana Leka, za koga je fudbalski agent rekao da je primio poveću sumu novca na crno, kada je preuzeo klub Leven.

Kako dalje navodi list, Veljković je optužio Hrvata da je kao trener Briža uzimao masne provoizije za transfere igrača. Konkretno, za prelazak Matsa Ritsa iz Mehelena u Briž Leko je trebalo da uzme 80.500 evra, odnosno 200.000 evra za dolazak svog zemljaka Karla Letice iz splitskog Hajduka. Leko je trebalo da dobije još 30.000 evra za transfer još jednog Hrvata Ivana Tomečaka iz Mehelena u Briž, međutim 90 odsto novca od navedenih suma nije primio zbog pandemije koronavirusa.

- Sve sam uradio za Leka. Nikada neću razumeti da me je tako otvoreno optužio preko svog advokata i da negira nešto što je čisto kao svetlost sunca - rekao je Veljković.

Ivan Leko
foto: EPA

Posle ovih izjava reagovao je advokat Ivana Leka, Valtera Van Stenburga koji je u izjavi za "Radio 1" najavio tužbu za Dejana Veljkovića.

- Moj klijent je ogorčen ovim izjavama. Kao trener, sada bi trebalo da pregovara o novom ugovoru. Posle svega izrečenog njegov ugled je narušen. Izjave Dejana Veljkovića se dele na društvenim mrežama i ima ih svuda na internetu i u medijima. Suđenje neću voditi ovde, ali ću izneti mnogo dokaza koji će razotkriti kredibilitet Veljkovića - rekao je Lekov advokat Valter Van Stenburg.

Ivan Leko je bivši trener nekoliko belgijskih klubova - Levena, Sent Trodena, Briža i Antverpena. Radio je u grčkom PAOK-u, saudijskom Al-Ainu, a trenutno je šef struke kineskog Šangaja, sa kojim završava plej-of i trenutno je treći u tamošnjem prvenstvu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track