SPEKTAKL U NAJAVI: Dogovorena utamica šampiona dva kontineta!
Foto: Profimedia

LUDNICA

SPEKTAKL U NAJAVI: Dogovorena utamica šampiona dva kontineta!

Fudbal -

Aktualni evropski fudbalski šampion Italija i južnoamerički prvak Argentina odigraće 1. juna u Londonu prijateljsku utakmicu "Finalissima".

"Veliko finale" "Azura" i "Gauča" igraće se u Londonu, ali još nije poznato na kom stadionu, prenela je HINA. Utakmicom reprezentacija koje su ukupno šest puta bile svetski prvaci, Italija četiri, a Argentina dva puta, obeležiće se i potpisivanje obnovljenog i proširenog

Memoranduma o razumevanju (MoU) Evropske fudbalske federacije (Uefa) i Južnoameričke fudbalske federacije (Conmebol) koji će trajati do kraja juna 2028. U sklopu Memoranduma je dogovoreno i otvaranje zajedničke kancelarije u Londonu za koordinaciju projekata od zajedničkog interesa kao i organizacija niza fudbalskih dogadjanja u engleskoj prestolnici. Zajednička kancelarija u Londonu biće službeno otvorena početkom 2022.

"Oduševljeni smo nadogradnjom ;​​našeg odličnog odnos s Conmebol-om, a naša snažna ž elja zajedničkog delovanja na razvoj fudbala i njegove dobrobiti za društvo dodatno se odražava u novom Memorandumu o razumevanju," rekao je predsednik Uefa Aleksander Čeferin.

Aleksandar Čeferin
foto: Profimedia

"Postoji duga tradicija saradnje Uefa i Conmebola, što svedoče takmičenja kao što su "Artemio Franchi Trophy" i Interkontinentalni kup, i sa velikim ponosom ponovno pokrećemo prestižan trofej na radost fudbala u celom svetu. Radujemo se zajedničkom istraživanju novih prilika i veselimo se Velikom finalu u Londonu u junu 2022. godine", dodao je prvi čovek krovne fudbalske organizacije "Starog kontinenta."

"Neizmerno smo zadovoljni plodovima koje ubiramo zajedno sa Uefa, zbog izvrsnog odnosa izmedju naših institucija. Potpisivanjem Memoranduma o razumevanju postavljamo temelje za dalji rast i razvoj ove saradnje. Finalu izmedju Argentine i Italije 1. juna 2022. u Londonu će se pridružiti i drugi vrhunski sportski dogdjaji, kako i priliči tradiciji južnoameričkog i evropskog fudbala" dodao je predsednik Conmebol-a, Alehandro Dominges.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track