ČUVENI HRVAT OTKRIO ISTINU POSLE 34 GODINE: Ovako je Robert Prosinečki prešao iz Dinama u Zvezdu
Foto: Starsport©

SADA SE SVE ZNA

ČUVENI HRVAT OTKRIO ISTINU POSLE 34 GODINE: Ovako je Robert Prosinečki prešao iz Dinama u Zvezdu

Fudbal -

Legenadrni hravatski trener Ćiro Blažević posle 34 godine otkrio je kako je izgledao transfer Roberta Prosinečkog iz Dinama u Crvenu zvezdu.

Transfer nekadašnjeg hrvatskog fudbalera iz Zagreba u Beograd obeležio je jednu epohu.

Pre 34 godine popularni Žuti je na Maksimiru od čuvenog trenera Miroslava Ćire Blaževića označen kao 'nedovoljno potreban', što se ispostavilo kao velika greška jer je kasnije imao veliki uticaj u pohodu na titulu prvaka Evrope sa crveno-belima.

"Pisali su da sam budala, kako nisam video takav talenat. Naravno da sam ga video. Igrali smo prvenstvenu utakmicu sa Železničarom u Zagrebu, a pre smo potpisali ugovor sa Prosinečkim. Zaigrao je, dao gol i bio sam miran. A sad ću otkriti što nikad nikome nisam rekao, žao mi je što je lošeg zdravlja kao i ja, ali vreme je da ljudi nakon 34 godine saznaju istinu. Ante Pavlović poništio je taj ugovor s obrazloženjem da nije potpisan u prostorijama Saveza. Kako ćete na ulici potpisati, rekao je. Iskreno, nisam znao za to. I tako je Prosinečkog odveo u Crvenu zvezdu", otkrio je Blažević za Sportske novosti.

Robert Prosinečki
foto: www.crvenazvezdafk.com

"To je istina, sve drugo su laži. Prosinečki i ja se ljubimo, grlimo i volimo svaki put kad se vidimo, samo čekam kad će progovoriti tu istinu. Dosta mi je priča da je Ćiro darovao Zvezdi Prosinečkog. Nije tačno. Prosinečki je bio dete, njega je vodio otac u kompaniji s Pavlovićem koji je imao relacije u Zvezdi, bio je glavni sekretar NSJ-u i obećao im je da će sve srediti. Iza mojih leđa. Bio sam previše administrativno naivan, nisam znao da je u stanju poništiti što sam potpisao", rekao je legendarni Hrvat.

Ćiro Blažević
foto: AP

Zabolele su ga konstatacije da je Prosinečkog poklonio Zvezdi.

"Koliko je toga bilo što je bolelo i moju suprugu i porodicu, ali ja sam stoički sve podneo. Zapamti koliko je godina prošlo, a prvi put kažem istinu. Tu je moja žena Zdenka pokraj mene, u Švajcarskoj sam naučio da je laž osobina budala. Nikad ne lažem. To sam mogao da dopustim jer nikad ništa ne napravim što bih trebalo da sakrijem", rekao je Blažević koji se prisetio i kultne izjave da će "pocepati trenersku diplomu ako Prosinečki postane igrač".

"To sam rekao u vreme kad je vladao neverovatan antagonizam između očeva Zvonimira Bobana i Prosinečkog. Bili su veliki talenti, ali imali su taj problem. Da ste bili trener na mojem mestu, ne biste mogli da spavate kako da pomirite Đuru Prosinečkog i Marinka Bobana. Mene je njihov odnos vodio do ludila. Svako je video da su to dva bisera, ali rekao sam pokojnom spikeru na radiju Ivici Jurišiću da Prosinečki nikad neće biti igrač. Budala sam bio, mlad sam bio, sada bih to klinac rekao. Ali to sam učinio u duhu strategije kako da spasim sve zajedno. Najvažnija stvar u celoj priči je da je Pavlović poslao Prosinečkog u Beograd. Pitajte Prosinečkog, neka kaže", zaključio je Ćiro.

(Kurir sport/Sportske novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track