TRESE SE OSTRVO! BRUTALNI MAJKL OVEN UNIŠTIO KEJNA: Davao sam golove Argentini i Brazilu, a ne kao ti polovnjacima iz San Marina!
Foto: Proifmedia

surov

TRESE SE OSTRVO! BRUTALNI MAJKL OVEN UNIŠTIO KEJNA: Davao sam golove Argentini i Brazilu, a ne kao ti polovnjacima iz San Marina!

Fudbal -

U velikoj ispovesti Majkla Ovena otkriveno je mnogo zanimljivih detalja iz karijere nekadašnjeg asa Liverpula i Engleske.

Akcenat je bio na rezultatima državnog tima u vreme Oven i danas.

Majkl Oven
foto: Instagram

- Navijam uvek za Englesku i naravno da sam želeo da osvojimo EURO, ali kad ste bivši igrač pogledi su drugačiji. Nije to ljubomora, stvarno volim ovaj tim, momci se sjajno slažu, ali da su postali prvaci Evrope znam da bi jedno od osećanja kod mene bilo "Isuse, zar su sadašnji reprezentativci bolji od onih s kojima sam ja igrao" - počeo je priču Oven za Dejli mejl i nastavio:

- Ne bih rekao da je Hari Kejn bolji od Vejna Runija. Imali smo Ešli Kola, jednog od najboljih levih bekova sveta, naši štoperi su bili neverovatni, sadašnji vezisti nisu ni prići Stivenu Džerardu, Frenku Lampardu ili Polu Skolsu. Da su ovi sad osvojili, bio bih depresivan i pitao bih se kako moja generacija nije uspela ništa.

Majkl Oven

Usledilo je i objašnjenje razloga za to:

- Osnovni problem je bio timski duh. Nismo ga imali kao što ga poseduje tim Gereta Sautgejta. Voleli smo se, ali smo svake druge nedelje mrzeli jedni druge. Nismo mogli da prevaziđemo klubaštvo u sebi. Drugi razlog je selektor. Da je Glen Hodl bio na klupi 2002, a na Sven Goran Erkison, osvojili bismo Mundijal u Japanu i Južnoj Koreji.

U dresu Engleske, Oven je odigrao 83 meča i dao 40 golova.

Majkl Oven
foto: Reuter

- Pomalo sam ljubomoran što nikad nisam igrao protiv San Marina. Bacio sam pogled na spisak reprezentacija kojima sam davao golove, kad tamo Brazil, Argentina, Nemačka... Onda pogledam protiv koga je Hari Kejn bio precizan i kažem sebi "golovi protiv polovnjaka ne bi trebalo da se računaju" - brutalno će Oven.

Podsećamo, Kejn je pogodio četiri puta u pobedi Engleske u San Marinu od 10:0.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track