MALO JE FALILO DA PIKSI NE DOĐE U ZVEZDU: Džaja i Cvele su doveli STOJKOVIĆA zarad mira u kući!
Foto: FK Crvena zvezda, Zorana Jevtić

otkrivena tajna

MALO JE FALILO DA PIKSI NE DOĐE U ZVEZDU: Džaja i Cvele su doveli STOJKOVIĆA zarad mira u kući!

Fudbal -

Đurovski kaže da su direktori crveno-belih ispunili sve prohteve Draganu Stojkoviću kada je iz Niša dolazio u Beograd

Boško Đurovski i Dragan Stojković Piksi vezali su se u Crvenoj zvezdi. Nisu igrali u isto vreme na Marakani, ali su zato kasnije, kao trener i predsednik kluba ostvarili plodonosnu saradnju.

U ispovesti za Kurir, Boško Đurovski otkriva koliko je odlazak njegovog brata Milka u Partizan kumovao dolasku Dragana Stojkovića Piksija u Crvenu zvezdu.

- Bilo mi je teško, kada je Milko otišao u Partizan. Plakao sam, a Džaja i Cvele nisu znali šta da rade. Mislim da je Milko mnogo pogrešio. Bio bi sigurno peta Zvezdina zvezda! Piksi možda ne bi ni došao u Zvezdu. Džaja i Cvele su odmah reagovali i angažovali Dragana Stojkovića, koji je tražio duplo više novca, nego kad su postigli dogovor i to je i dobio. Jednostavno, morali su da naprave balans. Piksi je bio najkompletniji igrač svih vremena, tu za mene nema dileme. Pokrili su njih dvojica Milkov odlazak dolaskom Piksija. Zvezdaši mu tu izdaju nikad nisu oprostili, ni dan-danas, iako ga mnogo vole. Da Piksi nije došao, bilo bi čupavo - kazao je Boško Đurovski.

Dragan Stojković stigao je u Crvenu zvezdu u leto 1986. godine, baš kada je Milko Đurovski otišao u Partizan. Već u prvoj sezoni se nametnuo kao lider ekipe i vođa na terenu. Postao je Zvezdina zvezda, a sa klubom je osvojio dve titule - 1987/88, 1989/90, a duplu krunu u sezoni - 1989/90.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track