NOVI SKANDAL POTRESA SRPSKI FUDBAL: Iz UEFA stigla dojava o NAMEŠTENOM MEČU!
Foto: Pritnscreen

SUMNJIVO

NOVI SKANDAL POTRESA SRPSKI FUDBAL: Iz UEFA stigla dojava o NAMEŠTENOM MEČU!

Fudbal -

Evropska kuća fudbala poslala je dopis Fudbalskom savezu Srbije u kojem obaveštava čelnike o sumnjivom meču u srpskom fudbalu.

Susret Železničara i Timoka 1919 (3:2) nalazi se pod lupom istražnih fudbalskih organa, a narednih dana disciplinska komisija FSS će se pozabaviti ovim slučajem, piše "Sportklub".

Sumnja u ishod meča šestog kola Prve lige Srbije bazirana je na osnovu kvota! Na dan utakmice, od jutra 13. septembra do početka, u 16.30, intezivno je padala vrednost pobede domaćeg tima. Najniži nivo dostigla je neposredno uoči prvog zvižduka sudije Jelene Cvetković. Identifikovan je i neobično veliki broj uplata na pobedu Železničara u prvom poluvremenu.

Oba ishoda završena su prema očekivanjima i uplatama na kladionicama – Železničar je u konačnom zbiru pobedio sa 3:2, istovremeno i prvih 45 minuta rešio u svoju korist (2:0).

Disciplinska prijava odnosi se na četvoricu fudbalera Timoka 1919 koji se terete da su neuobičajenim radnjama, tokom utakmice, pomogli pančevačkoj ekipi da stigne do tri boda.

Poslednjih meseci, na osnovu prijave iz UEFA, saslušano je više neposrednih svedoka utakmice u Pančevu i sakupljeno obilje dokaznog materijala. Opsežni akciju vodio je Svetislav Đurović, oficir za integritet Fudbalskog saveza Srbije. Saslušao je i zatražio pisana izjašnjenja fudbalera i trenera Timoka 1919, na čelu sa Vojkanom Rajčićem, sada već bivšim šefom struke Zaječaraca. Sadržaj izjava, za sada, strogo je čuvana tajna.

Klub je, u međuvremenu, raskinuo ugovore sa nekoliko obeleženih fudbalera.

(Kurir sport/Sportklub)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track