RONALDO SE PROVUKAO, VLAHOVIĆ JURI KOTU 37: Srpski golgeter nije uspeo da nadmaši Portugalca, sad mu sledi novi IZAZOV!
Foto: Profimedia

serija a

RONALDO SE PROVUKAO, VLAHOVIĆ JURI KOTU 37: Srpski golgeter nije uspeo da nadmaši Portugalca, sad mu sledi novi IZAZOV!

Fudbal -

Prvenstveni meč Verona - Fiorentina završen bez pobednika (1:1), za goste iz Firence ceo meč odigrali i Nikola Milenković i Aleksa Terzić, Matija Nastasić na klupi za rezerve

Dušan Vlahović nažalost nije postigao je još jedan gol za Fjorentinu na gostovanju u Veroni, kojim bi oborio rekord slavnog Portugalca Kristijana Ronalda po golovima u kalendarskoj godini. Srbin je tako ostao na 33 gola, koliko je imao i Portugalac u 2020. godini u dresu Juventusa.

Vlahović je na čelu liste strelaca u italijanskom šampionatu sa 16 golova. Da Dušanov učinak bude još impresivniji, govori statistika da je samo Robert Levandovski postigao više golova (19) ove sezone u „ligama petice“ od srpskog reprezentativca.

Meč Verona - Fiorentina je završen bez pobednika (1:1). Domaćin je poveo golom Lazanje u 17. minutu, a gostima iz Firence izjednačenje je doneo Kastrovili desetak minuta pre kraja susreta. U samoj završnici, Vlahović je u jednom trenutku bio u dobroj poziciji pred golom dsomaćih, ali saigrač ga nije na vreme uposlio, što je razgnevilo reprezentativca Srbije, koji se nalazio usamljen u odličnoj poziciji.

Za Fiorentinu su ceo meč odigrali odbrambeni igrači, reprezentativac Srbije Nikola Milenković i mlađani Aleksa terzić, dok je štoper Matija Nastasić ostao na klupi za rezerve

Ipak Vlahović ima priliku da obori rekord Serije A i prestigne Đina Rozetija, Ćiro Imobilea i Gonzala Iguaina koji su postigli po 36 golova.

Iguain u sezoni 2015 / 2016 u dresu Napolija, Imobile u dresu Lacija 2019/ 2020, a Roseti davne 1928/1929 u dresu Torina.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track