SKANDALOZNO! KLUB IZ SUPER LIGE SRBIJE ŠVERCOVAO SEDMORICU IGRAČA: Da sve bude još gore - medicinska dokumentacija bila LAŽIRANA!
Foto: Starsport

HTELI DA IZIGRAJU PROPISE

SKANDALOZNO! KLUB IZ SUPER LIGE SRBIJE ŠVERCOVAO SEDMORICU IGRAČA: Da sve bude još gore - medicinska dokumentacija bila LAŽIRANA!

Fudbal -

Čak sedmorica igrača kluba iz Novog Sada imali su neispravne zdravstvene kartone koje je regostrovao "komet sistem"

Novosadski Proleter slavio je u 21. kolu Superlige na stadionu "Karađorđe" protiv Radnički iz Niša rezultatom 2:0. Međutim, čelnici kluba pokušali su da izigraju propise, što nije prošlo nezapaženo, pa su kažnjeni i ostali bez bodova koji sada idu u Niš.

Proleter Novi Sad
foto: Starsport

O čemu se zapravo radi? Zdravstveni kartoni čak sedmorice fudbalera Proletera koji su igrali protiv Radničkog nisu bili validni. „Komet“ sistem, svega 90 minuta uoči meča u Novom Sadu identifikovao je nepravilnosti, međutim ljudi iz Proletera prezentovali su kasnije izmenjene izveštaje i izašli na teren sa spornim fudbalerima. Nišlije su to uočile i posle utakmice su podneli prijavu.

Direktor lige Aleksandar Pivić je na osnovu nje i dokaza koji su izvedeni presudio u korist Radničkog i registrovao meč službenim rezultatom 3:0 u korist gostiju iz Niša.

Odluke su poslate klubovima, a Proleter ima pravo žalbe u zakonskom oku od osam dana. Ukoliko ostane na snazi ova odluka, Radnički je na tabeli napredovao čak do četvrtog mesta. Sa 30 bodova, pozicionirao se iza Partizana (59), Crvene zvezde (54) i Čukaričkog (38). Isti broj poena (30), ali slabiju gol razliku imaju Vojvodina i Napredak. Proleter je pao na 11. mesto, sa 24 boda, koliko ima i deseta Mladost iz Lučana.

Poruka Piviću

Proleter: Žalićemo se, a možda i nećemo

Fudbalski klub Proleter ne miri se sa porazom za "zelenim stolom". Najavljuju žalbu organima FSS.

- Proleter nije narušio integritet takmičenja. Tehnička greška u "kometu" nije razlog da Pivić deli bodove bez utvrđivanja da li su igrači igrali bez lekarskog pregleda. Igrači su uradili lekarske preglede u državnoj instituciji 1. decembra. Svi su komplet čak i vakcinisani protiv Covid-19. To ćemo dokazati kroz žalbu. Ne postoji ni jedna tačka u pravilniku da se bodovi dele usled tehničke greške - poručio je prvi čovek kluba Amir Bislimi i dodao:

- Ukoliko Pivić dokaže da smo igrali sa igračima koji nisu imali pravo da nastupaju na toj utakmici onda se nećemo žaliti. Ovako, mislim da Pivić koristi FSS za svoje lično dodvoravanje raznim ljudima ili kažnavanje određenih.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track