BRUTALAN UDAR NA ČELNIKE FSS: Stidite se vaših plata! Da li znate koliko zarađuju LEKARI u Srbiji?
Foto: Dado Đilas, Saša Pavlić Koki, Starsport©

nAPAD

BRUTALAN UDAR NA ČELNIKE FSS: Stidite se vaših plata! Da li znate koliko zarađuju LEKARI u Srbiji?

Fudbal -

Regioni su dobili 27 miliona dinara za celu godinu, a četvorka u Staroj Pazovi prima 35 miliona, u šoku je Ninoslav Spasić

Plate čelnika Fudbalskog saveza Srbije (u rasponu od 500.000 do 900.000 dinara) zaprepastile su sve, a sada stižu reakcije na takvo bahaćenje! Ninoslav Spasić, nekadašnji fudbalski sudija, a danas prvi čovek strukovne organizacije regiona Istočne Srbije, imao je štošta da kaže:

- Ovo je nešto neviđeno u srpskom fudbalu, van svake pameti! Svih pet regiona dobilo je zbirno 27 miliona dinara za godinu dana, a gospoda Bjeković, Šurbatović, Karadžić i Filipović na godišnjem nivou na ime plata, doprinosa, osiguranja, telefona, inkasiraju preko 35 miliona dinara - s besom u glasu pričao nam je Spasić.

Iz FSS nisu se javno oglasili, ali u porukama upućenim medijima oni demantuju te plate od 7.000, 8.000 evra.

- Odlično, pozivam poverenika za informacije od javnog značaja da traži te podatke i da ih javno objavi. Mada, kod Šurbatovića je pečat, on može da objavi šta god poželi, ali svi dobro znamo da imaju tolike plate. To je istina!

Ninoslav Spasić
foto: Starsport©

Problem je višestruk.

- Ukinuli smo program "Talent mentor", koji pomaže razvoju mladih sudija. Troškovi su bili 730.000 dinara, ali nemamo taj novac. To je jedna plata ljudi čija funkcija je do pre njihovog dolaska bila volonterska! Ko im je, uopšte, dao dozvolu da sebi daju tolike plate?

Nastavio je u oštrom tonu bivši sudija:

- Koliko lekar zarađuje u Srbiji? Da li gospoda Bjeković i Karadžić nemaju penziju, pa im je potreban socijalni program? Ljudi, pa predsednik države koji radi danonoćno za dobrobit svih građana i najveći mogući razvoj zemlje ima platu 115.000 dinara! A ova gospoda što rade tri-četiri sata dnevno zarađuju 7.000-8.000 evra! Da li je to normalno - pita javno Spasić.

Kurir sport

Bonus video:

02:49

Urednik sportske rubrike u Kuriru Miloš Bjelinić o zaradama u FSS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track