BIO JE ZLATNI ORLIĆ, OTIŠAO JE U ATLETIKO I NESTAO: Sada će pokušati u Švedskoj da oživi karijeru!
Foto: Profimedia

hladno, al standard

BIO JE ZLATNI ORLIĆ, OTIŠAO JE U ATLETIKO I NESTAO: Sada će pokušati u Švedskoj da oživi karijeru!

Fudbal -

Bivši napadač Partizana Ivan Šaponjić okušaće sreću na severu Evrope

Ivan Šaponjić je pre šest godina bio jedan od najvećih talenata u Evropi. Osvojio je titulu prvaka sveta sa Srbijom na Novom Zelandu, igrao standardno za Partizan, a onda je u januaru 2016. prodat Benfiki za 3.000.000 evra.

Ivan Šaponjić
foto: EPA/Atletico Madrid Handout

I tu nastaju problemi. Ivan Šaponjić kao i većina mladih fudbalera iz Srbije nije uspeo da se snađe u inostranstvu. Usledila je pozajmica u belgijski Varegem, pa povratak u Benfiku B i na kraju iznenađujući transfer u Atletiko iz Madrida u leto 2019. godine. Pa, onda ponovo pozajmica u Kadiz i povratak u redove "jorgandžija" za koje je odigrao svega pet utakmica.

Ove zime Ivan Šaponjić bi mogao da oživi karijeru u redovima velikana švedskog fudbala Đurgardena, jer mu je istekao ugovor sa Atletikom. Najgore za momka od 24 godine je da sedi na klupi ili na tribinama, a Ivan Šaponjić godinama unazad nema kontinuitet na terenu. Švedski mediji pišu da je Srbin blizu transfera u Đurgarden.

- Nije nikakvo iznenađenje da postoje spekulacije u ovom delu godine. Imamo kontakte sa nekoliko igrača, ali ne želim da ih pojedinačno pominjem - izjavio je sportski direktor Đurgardena Bose Anderson.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track