HALAND JE IZABRAO NOVI KLUB: Dolazi u REAL iz Madrida, da li to znači i kraj za LUKU JOVIĆA?!
Foto: Profimedia

gotovo

HALAND JE IZABRAO NOVI KLUB: Dolazi u REAL iz Madrida, da li to znači i kraj za LUKU JOVIĆA?!

Fudbal -

Norvežanin dolazi kao zamena za Srbina

italijanski novinar Đanluka Di Marcio objavio je da je napadač Dortmunda Erling Haland odlučio da pređe u Real iz Madrida. To verovatno znači da će srpski fudbaler Luka Jović najverovatnije napustiti "kraljevski klub" jer je status Karima Benzeme zacementiran.

Borusija Dortmund, Erling Haland
foto: Profimedia

Di Marcio tvrdi da je Haland birao između engleske Premijer lige i španske La Lige. Na kraju je odlučio da izabere Španiju, jer smatra da više odgovara njegovom stilu igre. Njegov izbor je Real!

- Već je zatražio od svog agenta da mu dogovori sve sa Realom - objavio je italijanski novinar.

Haland će u junu da kompletira transfer, jer je Real spreman da plati 75.000.000 evra Dortmundu koliko iznosi klauzula za Norvežanina. U Dortmundu Haland zarađuje oko 8.000.000 evra, a očekuje se da bi u Madridu mogao imati dvostruko veću plaću.

Luka Jović
foto: Profimedia

Haland je u Dortmund stigao u zimu 2020. godine iz Salcburga za 20.000.000 evra. Za Borusiju odigrao je 75 utakmica i postigao 76 pogodaka. Luka Jović stigao je Real u leto 2019. godine za 60.000.000 evra, a godišnje zarađuje više od 20.000.000 evra bruto. Momak koji je ponikao u omladinskoj školi Crvene zvezde ima ugovor sa "kraljevskim klubom" do juna 2025. godine, a interes za njega pokazali su Inter, Milan, Arsenal i Čelsi. Poslednjih dana se piše u Nemačkoj da bi upravo Luka Jović mogao da dođe u Dortmund kao zamena za EWrlinga Halanda od sledećeg leta.

Mino Rajola
foto: Profimedia

Menadžer Erlinga Halanda Mino Rajola dao je izjavu koja govori da priča sa Realom nije završena, te da ima još klubova koji mogu da dobiju njegovog klijenta.

- Erling će napraviti naredni korak u karijeri. Bajern, Real, Barselona i Mančester siti su klubovi gde može otići - rekao je Rajola.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track