BOGATI PRE BOGATSTVA: Ovi fudbaleri su bili obezbeđeni i pre karijere! Nije ih bila briga za novac od ugovora
Foto: Profimedia

ZANIMLJIVO

BOGATI PRE BOGATSTVA: Ovi fudbaleri su bili obezbeđeni i pre karijere! Nije ih bila briga za novac od ugovora

Fudbal -

Fudbal je odavno postao više od sporta.

"Najvažnija sporedna stvar na svetu" došla je do stadijuma kada je sportski deo priče pao u ralje novca. Sve su češći vapaji fudbalera za smanjenjem prevelikog broja utakmica, dok se sa druge strane organizacije bore za veći broj takmičenja, pa se tako u poslednje vreme priča o tome da se Svetsko prvenstvo održava svake dve godine.

Ipak, novac nije svima bio presudan u karijeri. Postoje igrači koji su i pre toga bili "osigurani" do kraja života.

Među "bogatima pre bogatstva" jedan od najboljih primera je Đanluka Vijali, legenda Italije, Sampdorije, Juventusa i Čelsija. Njegov otac je milioner, a Đanluka je odrastao u dvorcu "Kastelo di Belđioso" u Kremoni.

Đanluka Vijali
foto: Profimedia

Još jedan fudbaler Čelsija je u fudbal ušao dobro situiran. Frenk Lampard je najbolji strelac u istoriji kluba, a roditelji su mu bili milioneri. Lampard je odrastao u bogatom okruženju pošto mu je ujak trener Hari Redknap.

Frenk Lampard
foto: Ap

Oca advokata i majku direktorku bolnice ima Đerar Pike. Fudbalsku slavu i brak sa čuvenom pevačicom Šakirom dočekao je izuzetno bogat. Od roditelja je nasledio svest za biznis, pa je trenutno jedan od onih koji grade veliko poslovno carstvo.

Lionel Mesi, Đerar Pike
foto: AP

Od vrhunskih fudbalera treba pomenuti i golmana reprezentacije Francuske i Totenhema Uga Lorisa. On je odrastao u Nici u porodici oca čuvenog bankara i majke advokata.

Ugo Loris
foto: Reuters

Ako gledamo šire, onda je najbogatiji fudbaler svakako Faik Bolkijah, nećak sultana od Bruneja, čije bogatstvo teži više od 20 milijardi dolara. Bolkijah je pokušao u Lesteru i Maritimu, ali mu lopta očigledno nije išla od noge. Poznat je i kao rasipnik, baš kao svoj bogati rođak koji ume mesečno da potroši i 40 miliona dolara na raznorazne stvari.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track