MA, IDI TI ĆIRKO! Ajmo Milivoje NE BI POSTOJALO bez Saše Ilića! Legendarni fudbaler prvi put o detaljima čuvenih penala u Njukaslu
Foto: Starsport/Screenshot

kakvo veče

MA, IDI TI ĆIRKO! Ajmo Milivoje NE BI POSTOJALO bez Saše Ilića! Legendarni fudbaler prvi put o detaljima čuvenih penala u Njukaslu

Fudbal -

Ni dan danas se ne zaboravlja neverovatno letnje veče na Sent Džejms Parku kada je Partizan šokirao domaći Njukasl i "ukrao" plasman u Ligu šampiona.

Posle 1:0 u Beogradu, crno-beli su u Engleskoj obezbedili produžetke pogotkom Ivice Ilieva u 50. minutu, a potom i penale u kojima su bili bolji od rivala.

Tada je nastao čuveni komentar "Ajmo Milivoje" i momenat koji se i danas prepričava. Milivoje Ćirković je namestio loptu za odlučujući penal i hladnokrvno savladao čuvenog Šeja Givena.

Saša Ilić, Čukarički
foto: Starsport

O tom trenutku je posle više od 18 godina pričao Saša Ilić, legendarni fudbaler Partizana, sada trener Čukaričkog.

- Ja sam i poslao Ćirkovića da šutira penal. Bila je to specifična situacija, Iliev je promašio peti penal, onda su oni pogodili. Šutirao sam zatim ja, pogodio, oni promašili i tu je sad bila drama. Bio sam blizu Ćirkovića. Samo sam mu rekao: „Ma, idi ti Ćirko“ - rekao je Ilić za Žurnal i dodao:

- Svi su skočili: „Ne, ne, ne“. Ja ponovim: „Ma, idi Ćirko“. Znao sam da će dati gol.

Ilić je svoj jedanaesterac precizno izveo u šestoj seriji.

- Sad mogu da kažem kako sam bio smiren, lagan, ali daleko od toga. Nisam znao gde „udaram“. Želeo sam da šutnem po zemlji, a ona (lopta) je otišla gore. Sad kad me neko pita, gde sam hteo da šutnem taj penal, kažem, gore. Kad pogodiš, onda tako pričaš - zaključio je Saša Ilić.

Kurir sport / Žurnal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track