SPOJ NAJBOLJEG STRELCA I FOLKERKE! Švajcarca hrvatskog porekla OPČINILA Sandra Afrika, a sad je snimio duet sa ovom Zvezdom Granda
Foto: Damir Dervišagić, AP/Efrem Lukatsky, Instagram

"cepa" i mreže i narodnjake

SPOJ NAJBOLJEG STRELCA I FOLKERKE! Švajcarca hrvatskog porekla OPČINILA Sandra Afrika, a sad je snimio duet sa ovom Zvezdom Granda

Fudbal -

Kakav spoj u komšiluku! Popularna folk pevačica i najbolji strelac hrvatskog prvenstva snimili su duet.

Josip Drmić je Švajcarac sa hrvatskim poreklom koji je iz redova premijerligaša Noriča, pozajmljen Rijeci gde pruža odlične partije.

Na 17 utakmica hrvatskog prvenstva je postigao 14 golova i trenutno je najbolji strelac lige.

Međutim, svoj boravak u hrvatskoj nije iskoristio samo za igranje fudbala, već je odlučio da prihvati poziv popularne folkerke Olivere Matijević, koja se 2018. godine pojavila u takmičenju Zvezde Granda.

Pesma nosi naziv "Zašto mi to radiš", a ovo nije pesma koju je Drmić snimio.

- Kao što mnogi znaju, ja sam neko ko je otvoren za sve. Pogotovo kad je muzika u pitanju, tad nema granica. Ovaj put sam u sasvim drugačijoj ulozi, ali srećan što sam deo ovog projekta! Hteo sam nešto drugačije i ova pesma je autobiografska, a samim tim je i drugačija i posebna. Olivera i ja smo našu ideju pretvorili u stvarnost i napravili ovu pesmu. Bilo je tu mnogo muke, ali na kraju mislim da smo dočarali poruku ove pesme - poručio je Drmić.

Zanimljivo je da je u intervjuu koji je dao hrvatskim medijima po dolasku u Rijeku govorio da obožava narodnjake, a da je poseban utisak na njega ostavila jedna srpska pevačica.

- U meni teče hrvatska krv. Na primer. ne slušam muziku koju slušaju Švajcarci nego narodnu. Sandru Afriku na primer. I slušam i gledam - poručio je Drmić u februaru 2021. godine.

Drmić u dresu Noriča na utakmici protiv Čelsija
Drmić u dresu Noriča na utakmici protiv Čelsija foto: EPA

Drmić je karijeru počeo u Cirihu, potom je promenio nekoliko nemačkih klubova.

Od Nuremberga, preko Bajer Leverkuzena i Borusije Menhengladbaha je stigao do Hamburga. U Norič je stigao 2019. godine, a sada kao dvadesetdevetogodišnjak dominira terenima u Hrvatskoj. Za reprezentaciju Švajcarske je postigao 10 golova, a igrao je i na velikim takmičenjima.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track